Avondmuzieken: Ich will den Kreuzweg gerne gehen

Wanneer:
8 maart 2020 @ 16:00 – 17:00
2020-03-08T16:00:00+01:00
2020-03-08T17:00:00+01:00
Waar:
De Oude Kerk
Torenstraat 1
3764 CK Soest
Kosten:
vrijwillige bijdrage

De ‘Avondmuzieken’ in de Oude Kerk van Soest zijn vieringen van een klein uur waarin klassieke muziek en poëzie centraal staan.

Op deze zondag wordt het programma gevuld met passiemuziek. Cantor-organist Gonny van der Maten voert samen met bas-bariton Bas Kuijlenburg, violiste Wanda Visser en celliste Tara Kumar de cantate Ich will den Kreuzweg gerne gehen van Telemann uit.

Tegenwoordig mag Johann Sebastian Bach dan wel de belangrijkste componist van zijn tijd zijn, in die tijd zelf was Telemann overduidelijk het belangrijkst. Tijdgenoten waren enthousiast over de toegankelijke en kwalitatief hoogstaande muziek van Telemann. De cantate Ich will den Kreuzweg gerne gehen is een prachtige ‘passie-cantate’ waarin de viool de tekst uitbeeldt en het effect versterkt, met name in de ontroerende aria Ich küsse die Rute.

Passie klinkt ook in meer hedendaagse poëzie en in de orgelmuziek. Als organist laat Gonny van der Maten het Intrada klinken uit Haydns Sieben letzte Worte en een aantal bewerkingen van het koraal O Haupt vol Blut und Wunden.

Zo biedt de Avondmuziek een aansprekend en zinrijk moment op een bijzondere plaats.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.