Aghori – ISH & Korzo producties

Wanneer:
8 december 2017 @ 20:30 – 22:00
2017-12-08T20:30:00+01:00
2017-12-08T22:00:00+01:00
Waar:
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
16,-

Hij is dé ontdekking onder nieuwe hiphop choreografen, Shailesh Bahoran, Surinaams-Hindoestaans van geboorte. Zijn choreografie ‘Ignite’ bij het urban dance collective ISH, kreeg liefst ★★★★★ op Theaterkrant.nl en ★★★★ in landelijke dagbladen. Het regende complimenten voor zijn vloeiende mix van verstilling, explosiviteit en techniek, uitmondend in virtuoze vechtsport met aardse spiritualiteit. Deze bezielde combinatie verdiept Bahoran nu in ‘Aghori’, vernoemd naar Indiase meditatiegoeroes. Een ode, met live zang, aan het bereiken van verlichting via eindeloze fysieke en mentale training.

Bahoran ontwikkelt zijn vernieuwende, energieke hiphop bij het straatwijze ISH, met steun van het ervaren Korzo uit Den Haag. Als veelzijdig hiphopdanser en choreograaf viel hij bij Korzo al eerder op, tijdens Festival CaDance, vanwege zijn fenomenale techniek, originaliteit en expressiviteit. Bahoran is stevig geworteld in de hiphop cultuur maar denkt ver daarbuiten.

Tijdens zijn breakdance-periode ontwikkelde hij zich in stijlen als bboying en locking & popping en maakte hij zowel solo als met zijn crew (Illusionary Rockaz) furore in het battle-circuit. Als choreograaf werkte hij al samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama en het Nederlands Symfonieorkest. Sinds zes jaar is Bahoran verbonden als artist in residence aan ISH en Korzo producties.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.