SERIOUS REQUEST BENEFIETFESTIVAL

Wanneer:
25 februari 2023 @ 19:00 – 23:00
2023-02-25T19:00:00+01:00
2023-02-25T23:00:00+01:00
Waar:
FLUOR
Kosten:
16,50


Een spin-off van Serious Request: De Amersfoortse New Manhattan Bigband neemt drie andere bevriende bands uit de omgeving Amersfoort mee voor dit Benefiet-bigband-festival. De avond belooft één groot doorlopend feest te worden van al het moois dat onze Keistad te bieden heeft op swingend, stomend, zwoel, en groovy blazersgebied! De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar Stichting Het Vergeten Kind!

BLUE BASEMENT BIG BAND
De Blue Basement Big Band uit Hoevelaken bestaat uit een enthousiaste groep liefhebbers van goede big band muziek. Zowel van het vroegere als het moderne jazz genre. In het repertoire vind je dan ook veel nummers van de swingorkesten van Duke Ellington, Count Basie en Glenn Miller. Van moderne jazz tot pop, rock en funk genre. Zelfs een aantal nummers uit de film- en dansmuziek komen voorbij. Verwacht daarnaast ook nummers van grootmeesters als Frank Sinatra, Nat King Cole, Michael Bublé en Robbie Williams.

LATER ALS JE BIG BAND
De Later als je Big Band uit Leusden bestaat uit twintig ervaren musici die sfeervolle ballads, heerlijke soul, herkenbare pop en funk spelen waar de vonken van afspatten! Een band die de stemming aanvoelt en alles uit de kast haalt om de fun & energie van het podium over te brengen op het publiek. Als massief energiek blok of teder en ingetogen met slechts enkele instrumentalisten. Met unieke arrangementen klinkt geen nummer hetzelfde.

NEW MANHATTEN BIG BAND
De New Manhatten Big Band uit Amersfoort. Deze nuchtere Amersfoorters gooien op het podium de remmen los om meeslepende muziek te creëren. Muziek die swingt én van tijd tot tijd ook ontroert. Zeker ook wanneer de band een sublieme eenheid vormt met haar gastsolisten. In het verleden waren dat uiteenlopende artiesten als zangeres Gail Pettis, vibrafonist Tjaco Oostdijk, rapper Diggy Dex en, in het recentere verleden, percussioniste Danique Kos. Deze laatste zal ook als speciale gast acte de présence geven met haar opzwepende vibes!

ROCK CITY HORNS
De Rock City Horns: een nieuwkomer uit de keistad om in de gaten te houden! Onlangs hebben ze hun gedenkwaardige debuut gemaakt, live op de radio bij 3fm Serious Request. Als ze al in een muzikaal hokje in te delen zijn dan zou je wat henzelf betreft moeten denken aan iets als ‘Jazz-Dance-Funk-Rock-Brass’. Qua bezetting en genre te vergelijken met neo-brass formaties als Gallowstreet en Broken Brass, maar wel met een geheel eigen, Keistedelijke twist. Met deze aanstekelijke cocktail zetten ze de zaal gegarandeerd op z’n kop.

THE BLUE SUSPENDERS
Trio “The Blue Suspenders” is speelt ondertussen al 6 jaar in vertrouwde blauwe bretels. De groep is inmiddels een vertrouwd beeld in de winkelstraten, op grachten, pleinen en terrassen in de binnenstad van Amersfoort. Ze spelen een gevarieerd repertoire met oude jazznummers, voorzien van grappige, zelf geschreven Nederlandstalige teksten gezongen door Jan Blonk. maar gipsy jazz in de traditie van Django Reinhardt , gipsy bossa’s, bossa nova’s en zigeunermuziek. Het trio speelt akoestisch en is mobiel.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.