13:30 – 14:30: FaKruTu Dakar Edition – NL/WA
FaKruTu Dakar Edition is een muzikale ervaring die zich uitstrekt van Dakar tot Amsterdam, met gevestigde muzikanten uit Senegal, Nederland en de VS.
Fakrutu is een geestig gitaartrio. Geïnspireerd door de hoekigheid van Thelonious Monk, de harmonieën van Igor Stravinsky, het geluid van hedendaagse elektronische muziek en Afrikaanse beats gaan ze op ontdekkingsreis in een nieuw sonisch universum. Jazz met prok en twang, zoals ze het zelf graag noemen.
In de Dakar Edition gaat het trio het experiment aan met de Senegalese gitaarmuziek, percussie en zang van topmuzikanten Omar Ka, Bao Sissoko en Oke Sene. Dit samenwerkingsverband heeft inmiddels een enorme reputatie opgebouwd met energieke, warme, soulvolle shows die het publiek overeind brengen.
Bezetting:
Sean Fasciani – basgitaar
Stefan Kruger – drums
Mark Tuinstra – gitaar
Omar Ka – zang / gitaar
Bao Sissoko – kora
Oke Sene – percussie
15:00 – 16:00: Moonlight Benjamin – HT/FR
Voodoo-trance in een nieuwe en explosieve stijl, dat brengt Moonlight Benjamin. Het is een originele fusie tussen de Caribische voodoo-melodieën en ritmes, en de jaren ‘70 Amerikaanse bluesrock. Haar rebelse stem en de spanning van verzadigde gitaren brengen bij het publiek een aangename schok teweeg.
Na opgegroeid te zijn onder moeilijke omstandigheden in Haïti vertrok ze naar Frankrijk. In 2018, twaalf jaar nadat ze haar carrière als artiest begon en parallel aan jazz- en wereldmuzieksamenwerkingen met Omar Sosa en Jacques Schwarz-Bart, bracht Moonlight Benjamin een derde album uit, Siltane. Hier legde ze meer focus op elektrische muziek, ondersteund door jazz-rockgitarist en arrangeur Matthis Pascaud. De keuze van teksten en muziek op dit album putte zij uit het feit dat Haïti, ondanks zijn moeilijkheden, een land van ongelooflijke kracht is. Zo roept het nummer Moso Moso de liefde op die Moonlight Benjamin nog altijd voor Haïti heeft. Het is voor haar een ongrijpbaar land dat aantrekt en afstoot tegelijkertijd. Ze zingt: “Het is mijn hoop en mijn wanhoop, het is de dolk die mijn keel beetje bij beetje doorsnijdt.” Haar doel is om desondanks te blijven creëren, delen en liefhebben, waar ook ter wereld. Een half jaar geleden bracht ze haar vierde album uit, Simido.
Bezetting:
Moonlight Benjamin – leadzang
Begeleiding op drums, gitaren en keyboard
16:30 – 18:00: Bab L’Bluz – MA/FR
Bab L’Bluz werd in 2018 in Marrakech gecreëerd door Brice Bottin en Yousra Mansour. Het is een Frans-Marokkaans kwartet, dat Marokkaanse muziektradities als gnawa en chaabi mixt met hedendaagse stijlen als rock, blues en funk. Naast drums en gitaren bevat de line-up ook traditionele gnawa-instrumenten zoals de qraqebs (metalen castagnetten), guembri (basluit, bedekt met kamelenvel) en awisha (een kleinere, hogere versie van de guembri). Bab L’Bluz benadrukt graag dat de guembri aan de oorsprong van de blues staat. Hun muziek is een eerbetoon aan de onuitputtelijke wortels van de gnawa-cultuur.
De groep haalt haar inspiratie tevens uit de Hasanniya muziek: traditionele Moorse muziek uit Mauretanië en omliggende gebieden, met name uit Zuid-Marokko. Kenmerkend is de hieraan verbonden poëzie, tebraa genoemd, waarbij vrouwen liefdesgedichten voor hun geliefden zingen. Goed beschouwd niets minder dan Mauretaanse blues.
Hoewel gnawa altijd door mannen is gedomineerd, laten vrouwen zich tegenwoordig meer en meer gelden. Als frontvrouw van de band is Yousra Mansour niet alleen de hoofdvocalist maar speelt ook de awisha. Nayda, de titel van het eerste album van Bab L’Bluz, verwijst expliciet naar de identieke naam van de Marokkaanse jeugdbeweging, die de traditionele structuren probeert te veranderen en meer vrijheden bevecht. Zowel traditioneel als hedendaags, funky en ritmisch, met Arabische teksten, psychedelische klanken en vette basgrooves, pulseert de muziek van Bab L’Bluz vanuit het hart van de Maghreb.
Bezetting:
Yousra Mansour – lead vocals / awisha / percussion
Brice Bottin – guembri / backing vocals / percussion
Hafid Zouaoui – drums / backing vocals
Jerôme Bartolome – flute / percussion / backing vocals
18:45 – 20:15: Sona Jobarteh – GM
Sona Jobarteh is niet alleen een fantastische zangeres, maar ook de eerste vrouwelijke virtuoos op de kora, het traditionele West-Afrikaanse snaarinstrument met het kenmerkende sprankelende geluid. Dat maakt haar tot een pionier in een traditie die de afgelopen zeven eeuwen alleen van vader op zoon werd doorgegeven. In deze traditie van griots, troubadours, vormt zij een levend archief van het Gambiaanse volk. Met één oor op de historische reputatie van de familie, één op de toekomstige erfenis en haar hart op beide plaatsen, bereidt ze vandaag een plek voor voor de volgende generatie.
Jobarteh studeerde aan het conservatorium in Londen en keerde vervolgens terug naar Afrika. Zo ontstond haar eclectische mix van blues, afropop en traditionele muziek.
Haar toewijding aan het verspreiden van krachtige humanitaire boodschappen via haar liedjes en haar vele optredens over de hele wereld maakt haar veel meer dan een muzikant; ze is actief in sociale verandering en geeft het goede voorbeeld. Zo richtte ze The Gambia Academy op, de eerste in zijn soort die een regulier academisch curriculum dat geworteld is in de Gambiaanse cultuur, tradities en geschiedenis biedt op een hoog niveau.
Jobarteh geeft ook lezingen en presentaties. In 2010 schreef ze haar eerste compositie voor film; ook kreeg ze de opdracht van de BBC voor een werk met westerse klassieke muziek en Afrikaanse instrumenten.
Live wordt Jobarteh begeleid door vier fantastische muzikanten.
Bezetting:
Sona Jobarteh – kora / leadzang
Andi Mclean – basgitaar
Mouhamadou Sarr – percussie
Eric Appapoulay – gitaar
Westley Joseph – drums
21:00 – 22:30: Bombino – NI
Gitarist en zanger Omara ‘Bombino’ Moctar is geboren en getogen in Niger, in de noordelijke stad Agadez. Zijn oogverblindende live optreden en virtuositeit op de gitaar hebben ertoe geleid dat muziekcritici hem vergelijken met Jimi Hendrix, Carlos Santana en Neil Young. Hij behoort tot de Toeareg Ifoghas-stam, een nomadisch volk dat onderdeel is van de Imazighen, de ‘vrije mensen’ van Noord-Afrika. Zij vochten eeuwenlang tegen het kolonialisme en het opleggen van een streng islamitisch bestuur. Dit leidde ertoe dat Bombino en zijn familieleden diverse keren hebben moeten vluchten. Tijdens zo’n ballingschap lieten familieleden die uit de frontlinies van de opstand kwamen, een gitaar achter en Bombino begon zichzelf te leren spelen. Uiteindelijk studeerde hij bij de beroemde Toeareg-gitarist Haja Bebe, die hem vroeg om lid te worden van zijn band. Daar kreeg hij de bijnaam Bombino – een variatie op het Italiaanse woord voor ‘klein kind’. Nadat de Toeareg de wapens hadden neergelegd keerde Bombino terug naar Agadez en organiseerde een concert om de hernieuwde vrede te vieren, hetgeen hem tot held van het Toeareg-volk maakte.
Hij maakte verschillende albums, vaak samen met Europese of Amerikaanse producers. Op Azel introduceerde hij een nieuw genre dat hij ‘Toeareggae’ doopte, een blend van Toeareg-gitaar met reggae ritmes. Zijn album Deran werd genomineerd in de categorie Best World Music Album op de 61e jaarlijkse Grammy Awards in 2018; daarmee is hij de eerste Nigerese artiest die voor deze award is genomineerd.
Zijn jongste album Live in Amsterdam is op gedragen aan zijn vriend en bandlid Illias Mohamed die enkele weken voor de release kwam te overlijden. Ondanks alle uitdagingen die het leven hem voorlegt, gaat Bombino voort op zijn missie om via muziek liefde, begrip en de schoonheid van de Toearegcultuur over de wereld te verspreiden.
Bezetting:
Omara Moctar aka Bombino – zang / gitaar
Corey Wilhelm – drums / djembé
Illias Mohamed Alhassane – gitaar / kalebas / zang
Youba Dia – basgitaar
23:15 – 00:45: Mokoomba – ZW
Mokoomba is de spannendste band uit Afrika in de 21e eeuw! De bandleden brengen aanstekelijke, plezierige en extreem dansbare muziek. De band is opgericht in 2007 en bestaat uit zes zeer getalenteerde Zimbabwaanse musici met een onstuitbare energie op het podium. Mokoomba brengt het publiek een opwindende mix van Afro-fusion en verleidelijke traditionele Tonga-ritmes, afkomstig van de omgeving van de machtige Victoriawatervallen.
Zij putten inspiratie uit diverse Afrikaanse muziekstijlen. Ritmes en melodieën van de bevolkingsgroep Tonga worden gemengd met Zuid-Afrikaanse soul en gospel, Nigeriaanse afrobeat en Congolese soukous en aangelengd met een vleugje reggae. Het resulteert in broeierige pan-Afrikaanse dansmuziek. De bandnaam betekent ‘diep respect voor de rivier’, een ode aan de Zambezi.
In 2008 won Mokoomba de Music Crossroads Inter-regional Festival Competition in Malawi. Dit betekende hun doorbraak. Sindsdien won de band vele andere prijzen en toerde door meer dan veertig landen in Afrika, Europa, Azië en Oceanië. Ze hebben zich bewezen op de grootste podia, van Roskilde en New Orleans Jazz Festival tot Sziget. Na hun laatste album in 2016 Luyando, een meer uitgeklede, voornamelijk akoestische plaat, komt Mokoomba terug met een nieuw en krachtig afro-fusion album in het najaar van 2022.
Bezetting:
Abundance Mutori – basgitaar
Coster Nsaba Moyo – drums
Mathias Muzaza – zang
Miti Mugande – percussie
Pathisani Moyo – keyboard
Trustworth Samende – gitaar
FRIENDS OF SOUL is in 2014 door drummer Shawn Rikumahu opgericht en sindsdien een begrip. Per optreden wordt de formatie door Shawn samengesteld uit verschillende sessiemuzikanten en in overleg met de opdrachtgever geheel op maat uitgevoerd. Het genre soul, funk, pop, disco en R&B kan door de veelzijdigheid en ervaring van de muzikanten voor een optreden zomaar overgezet worden naar Nederlandstalig of feesttent-muziek. Ook wordt een set-lijst tijdens het optreden nogal eens omgegooid en ingegaan op het aanwezige publiek. Stilzitten is dus geen optie…
Formatie FRIENDS OF SOUL:
Shawn Jehryl Rikumahu: Drums
Nino Pattikawa: Guitar
Jaycilee Teterissa: Vocals
Rayn Bechoe: Keys and vocals
Silas Talacua: Bass
De Danshal eindelijk terug in 033! Amersfoort, are you ready fi di Danshal? In 2022 is De Danshal terug met de heetste dancehall, soca, latin en reggae(ton) tunes in FLUOR!
Hoge energie, lage hips, bon vibes only. Dít is DE DANSHAL!
Onder de titel “We are music” verzorgt het Amersfoorts Kamerkoor op 26 juni in het Rietveldpaviljoen een kort concert dat aansluit bij het thema van de daar te bezoeken expositie “We are water“.
Muziek is, net als water, een eerste levensbehoefte voor veel mensen. Water vloeit en wurmt zich in diverse richtingen. Dit geldt ook voor muziek, die diverse vormen aanneemt en zich bij koormuziek plooit in de richting van de tekst. Het koor heeft voor dit concert een aantal werken uitgekozen die als thema water, natuur en kleur hebben. Deze drie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Als je in koormuziek aan het woord ‘kleur’ denkt gaat het al snel over klankkleur, iets dat zich niet laat uitbeelden maar wel degelijk hoorbaar is. Met onze stem kunnen we prachtige klankkleuren maken. De gekozen muziek laat u genieten van een breed palet aan klankkleuren. Soms warm, soms wat dissonant. Hier en daar zacht, dan weer luid, donker of helder, dof of scherp. De teksten van de stukken spreken over de liefde voor natuur, water en de mensheid.
Kijk voor meer informatie op www.amersfoortskamerkoor.nl
Op 26 juni is er een eerste textielfestival in De WAR. Het Textiellab organiseert dan een dag waar textielliefhebbers allerlei lezingen, workshops en natuurlijk een textielmarktje kunnen komen bekijken en in aanraking komen met de toekomst van textiel. Er zijn lezingen over hergebruik en nieuwe manieren van custom patronen genereren, onderzoek naar nieuwe, duurzamere materialen, workshops in oude, vergeten technieken, en een mini-repaircafe voor textiel.
13:30 – 16:00: Musica Mundo Orkest – NL/MA
Musica Mundo Orkest met Thijs Borsten, Tania Kross en Amsterdams Andalusisch Orkest – NL/MA | Musica Mundo Festival
Een baanbrekend project tijdens het festival is een programma met een speciaal samengesteld ensemble, het Musica Mundo Orkest. In deze samenwerking zijn verschillende artiesten verenigd die vanuit hun eigen cultuur het begrip ‘klassieke muziek’ invullen. In wisselende bezettingen dagen de artiesten elkaar uit, vullen elkaar aan en bieden elkaar ruimte om te experimenteren. Zo ontstaat een vernieuwend klassiek geluid met een wereldkarakter!
Deze keer is de Amersfoortse pianist, improviserend musicus en componist Thijs Borsten uitgenodigd om het project te leiden. Borsten is vooral bekend van de theatrale concertserie De Uitdaging. Voor het Musica Mundo Orkest schrijft hij het materiaal en gebruikt daarvoor de onderlinge raakvlakken. Hij zet de kracht van de musici in: hij geeft hen de gelegenheid om te experimenteren en te excelleren. Samen met hen worden de muziekstukken gekozen, bewerkt en in speciaal arrangement tot een geheel gesmeed. Meerstemmigheid, kwarttonen, contrapunt, improvisaties, gevoelige intermezzo’s, het zijn ingrediënten voor een smaakvolle mix. Het project laat zien dat er in de klassieke muziek van verschillende werelddelen indrukwekkend veel overeenkomsten zijn.
De basis van het Musica Mundo Orkest bestaat uit twaalf musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) uit binnen- en buitenland. Zij spelen viool, qanun, ‘ud, cello en percussie op riqq en darbuka. Het AAO is in 2011 opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Het orkest speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen uit een gebied dat zich uitstrekt van Granada tot Bagdad, uit diverse tijdsperioden en stijlen. Het Musica Mundo Orkest bestaat naast AAO en Thijs Borsten uit de veelgeprezen Curaçaose operazangeres Tania Kross en een zanger uit de Arabische traditie.
Het programma bestaat uit twee delen. Vóór de pauze stellen de instrumentalisten zich voor, ieder solo en in samenspel. Het gezamenlijk geluid van het orkest staat centraal. Na de pauze is er veel ruimte voor de zangers.
Een coproductie met Amsterdams Andalusisch Orkest.
16:30 – 17:30: Samba Touré – ML
Samba Touré wordt beschouwd als een van de beste gitaristen uit Mali. Hij groeide op in de regio Timboektoe en zet de muzikale erfenis van wijlen Ali Farka Touré, de ‘koning van de woestijnblues’, voort. Meer dan 15 jaar geleden werd Samba gevraagd om toe te treden tot diens band. Hij leerde nieuwe stijlen en ritmes, die hij vervolgens in zijn eigen muziek een eigen karakter gaf. Samba Touré creëert een harmonieuze mix van Niger-rivierblues, traditionele Songhai-thema’s en westerse elementen. Soms met een heerlijk zachte swing, soms met een krachtiger bluesrockgevoel, maar altijd aanstekelijk.
Samba Touré bracht zijn eerste plaat uit in 2008. Zijn internationale doorbraak kwam in 2013 met de veelgeprezen cd Albala. Het album Wande haalde in 2018 de top van de wereldmuzieklijsten en werd gevolgd door een geweldige Europese tournee. Hierna is Samba de studio in Bamako ingedoken om een meer ‘traditioneel’ en akoestisch album op te nemen. Nadat hij eerder zijn eigen stijl mixte met westerse en Amerikaanse blues-invloeden, voelde Samba de noodzaak terug te keren naar zijn eigen originele wortels, de Noord-Malinese Songhaï-muziek. Deze muziek heeft zijn eigen kenmerken en codes, die Samba graag wil laten horen aan zijn publiek. In het concert presenteert hij niet alleen zijn akoestische muziek, maar brengt hij ook de beste elektrische nummers van zijn voorgaande platen ten gehore.
Bezetting:
Samba Touré – gitaar / zang
Djimé Sissoko – ngoni / tamani
Souleymane Kane – kalebas
18:00 – 19:00: Nkumba System – CO/CU/CM
Nkumba System combineert met verve Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes zoals bikutsi, rumba, highlife, afrobeat, cumbia en salsa met een flinke dosis psychedelica en improvisatie. Het resultaat is een oppeppende tropische mix, waarbij inventiviteit en virtuositeit gepaard worden aan een hoge dansbaarheid.
Nkumba System baseert zich op de overeenkomsten tussen Colombiaanse en Afrikaanse muziek.
Nkumba betekent ‘navel’ in de Bantú-taal en verwijst naar een mogelijke Afrikaanse oorsprong van de woorden cumbia en rumba. In 2020 verscheen het eerste album, Bailalo duro.
Nkumba System werd in 2016 in Bogotá opgericht door gitarist Guillo Cros die tot voor kort ook deel uitmaakte van Romperayo, net als bassist Jhon Socha. Begonnen als kwartet is de groep nu een quintet, door toevoeging van de Kameroenees Simba Daniel Evousa, een geweldige bikutsi-gitarist. Dat gaat ongetwijfeld muzikaal vuurwerk opleveren!
Bezetting:
Guillo Cros – gitaar / zang
Leonel Merchán – percussie / lead zang
Jhon Socha – basgitaar / zang
Simba Daniel Evousa – gitaar
Kike Narvaez – drums
Tijdens deze filosofische kunstlezing in de grote zaal van de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’, staat de verhouding tussen de mens, natuur en wereld centraal. Kunstenaar Olphaert den Otter is uitgenodigd te reflecteren op het utopische ideaal van een maakbare wereld. Beginnend vanuit zijn eigen werk De Buitenplaats (2007) zal Olphaert den Otter dieper ingaan op belangrijke vraagstukken, wereldwijd; hoe gaan we verder met de wereld?
Aanmelden: Meld je aan voor deze lezing door een mail te sturen naar boekingen@kunsthalkade.nl
Deze filosofische kunstlezing wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’. Deze tentoonstelling start vanuit Mondriaans zoektocht naar een ‘Aards Paradijs’: een modernistische droom van een maakbare wereld op basis van vorm en stijl, waarin de mensen vanuit vrijheid naar het ware, goede en schone streven. In de hedendaagse kunst lijkt het ideaal van een maakbare wereld naar de achtergrond verdwenen. In plaats daarvan is er reflectie op de wereld en maatschappij. In de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’ in Kunsthal KAdE en de Elleboogkerk analyseren kunstenaars de huidige staat van zijn en wijzen ze de toeschouwer door middel van een ervaring op de realiteit waarin wij leven.
Tuinconcert door leerlingen van Zangstudio Annemiek Maissan.
Op zondag 26 juni 2022 wordt het lesseizoen van Zangstudio Annemiek Maissan afgesloten met een spetterend tuinconcert.
Het jaarlijkse Tuinconcert dat de Zangstudio aan het einde van het lesseizoen is een drukbezocht en zeer gewaardeerd evenement in Hoogland.
Dankzij de sponsoren: Het buurtbudget van het Dorpsteam Hoogland en het Sociaal Cultureel Fonds van de Amersfoortse, zijn we ook dit jaar weer in staat om het publiek in de watten te leggen.
De zangers en de ZAM-huisband hebben een heerlijk zomers programma klaar staan met liedjes voor iedere smaak. Van pop en jazz tot kleinkunst en meezingers, door solisten, duo’s en kwartetten met als uitsmijter een meerstemmig gezongen stuk door alle zangers.
Let op! In verband met het feit dat Covid weer de kop opsteekt verzoeken we je niet naar het concert te komen als je corona gerelateerde klachten hebt. Wanneer het nodig is, vanwege het mogelijk hoge aantal besmettingen, zullen wij extra maatregelen moeten nemen en bijvoorbeeld het publieksaantal limiteren, zodat er nog voldoende ruimte zit tussen de stoelen.
Wat doe je als de wereld stil lijkt te staan, de tijd gewoon doortikt en er een onzichtbare vijand op de loer ligt? 5 musici proberen hun draai te vinden in het nieuwe normaal. Wie houdt zich staande? Wie draait door? En wie geeft op?
Een tragikomische vertelling over wanhoop, strijd en overlevingsdrang. Over troost, saamhorigheid en de noodzaak van creativiteit.
Tijdens de lockdown van 2020 zetten vijf klassiek geschoolde musici lethargie om in creativiteit en maken de tragikomische muziekfilm BINGE Collective: Lockdown Sessions. In deze film presenteert BINGE Collective -in samenwerking met filmregisseur Ruut van der Beele- klassieke (film)muziek in heldere beeldtaal, om zo de schoonheid, kracht en toegankelijkheid van klassieke muziek te onderstrepen. Van aria tot soundtrack, met een eigenzinnig en hedendaags randje.
In de hybride voorstelling Lockdown Sessions Live, komen film, muziek en theater samen: de film BINGE Collective: Lockdown Sessions wordt theatraal omlijst met muzikale favorieten van de vijf musici van BINGE Collective. Zo geven zij een uniek inkijkje in hun belevingswereld en creatieve maakproces. Met het Requiem van Mozart als onbetwist hoogtepunt!
Arrangementen Bob Zimmerman & Hugo Bouma | filmregie: Ruut van der Beele | eindregie Linda Zijl
Mijke Sekhuis sopraan | Janneke Schaareman mezzosopraan | Erik Slik tenor | Tiemo Wang bariton | Valentina Tóth pianio
Opening expositie ‘Mondriaan Boogie-Boogie: met: Jacques de Waart, Twan Vet en zangeres met een performance gedicht: ‘Taal tussen ons’.
Het laatste doek waar Piet Mondriaan in New York aan werkte is nu bekend als Victory Boogie Woogie. In dit werk wilde Mondriaan het ritme van Amerika en de metropool New York uitdrukken. Voor hem betrof dat chaos en orde, groot en klein, statisch en dynamisch en snel en langzaam. Mondriaan had verschillende benamingen voor het schilderij, waaronder Boogie Woogie. Aan de ene kant een opwindend strak ritme en aan de andere kant ruimte voor creativiteit en improvisatie. Dit spanningsveld vormt voor 19 beeldend kunstenaars van De Ploegh het uitgangspunt voor een nieuwe expositie. Zij werken het thema Boogie Woogie op hun eigen wijze uit in uiteenlopende disciplines. Het resultaat is tijdens het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan van 23 juni tot en met 31 juli te zien in Galerie de Ploegh.
19 Kunstenaars: Joke L.C. van Beetem, Charlotte Burgmans, Janine Eshuis, Famke Hajonides, Wanda Janota, Birgitte (Birsq) Janssen, Flip Lambalk, Cara Louwman, Wilma Luigjes, Adriana Nichting, Hadewych Ouwendijk, Sari Piek, Monique Schep, Lies van der Sluis, Cecile van Spronsen, Harry Tomesen, Louise de Vries Lentsch, José van Waarde, Erica Welling.
De expositie duurt van 23 juni (11.00 uur) t/m 31 juli 2022 (17.00 uur).
Openingstijden galerie:
Donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Iedere laatste zondag van de maand, vanaf 15.00 uur, op de Partyboot in Amersfoort: Soulboat!
Soulboat staat voor: Het welkomstdrankje, het inbegrepen, uitgebreide buffet, de danstijden van 15.00u tot 20.00u, onze groovende Soulboat DJ Jan, gastvrij personeel van de PartyFactory en sociale, gezellige leeftijdsgenoten van 35+!
Luid de zomer in met Zangstudio Amersfoort tijdens het jaarlijkse zomerconcert!
Beleef een afwisselende muzikale middag met songs in het Engels, Nederlands, Frans en zelfs in het Koreaans! De uitvoerenden zijn allemaal leerlingen van zangeres/zangdocent Lucette Snellenburg en delen met haar en met elkaar de liefde voor het zingen. Sommigen met al veel ervaring, anderen nog maar net beginnend. Er treden kinderen, jongeren en volwassenen op en er wordt solistisch, in duo’s en groepen gezongen.
Iedereen is welkom om te komen luisteren!
Kijk voor meer info op www.zangstudioamersfoort.com
Is het rock ‘n roll? Is het soul? Zijn het smartlappen? Is het Hunker? De eerste drie antwoorden bevatten een kern van waarheid, maar alleen het vierde is honderd procent correct. Het is Hunker. Dat weet iedereen die deze band ooit heeft gehoord. En gelukkig zijn dat steeds meer Nederlanders. Hun leven is niet meer wat het voorheen is geweest. Het is er, opnieuw gelukkig, een stuk beter op geworden.
Een primeur voor Café Miles is dit speciale eerbetoon aan de legendarische Californische psychedelic rock-groep The Doors. Bekende hits en albumtracks van het viertal onder leiding van de illustere pop-poëet Jim Morrison passeren de revue. Waarbij natuurlijk ruimschoots plaats is voor hallucinogene solo’s en improvisaties in late-sixties stijl!
Zang: Martijn van Moorsel
Toetsen/zang: Roland Jenster
Gitaar/zang: Norman Kapoyos
Bas: Teun Brugman
Drums: Maurice Slot
Het Huisorkest en Studentenvrouwenkoor Medusa slaan de handen ineen en nemen u mee door de mooie elementen van de natuur. Komt dat zien!
Het Huisorkest is het gezelligste studentenorkest van Utrecht. Ze spelen graag muziek die de leden allemaal leuk vinden, van klassieke muziek tot magische filmmuziek. Ook de bezetting van het orkest is erg gevarieerd. Het orkest bestaat uit onder andere strijkers, hout- en koperblazers, basgitaar, drums en piano. Tijdens deze voorstelling zal het Huisorkest, onder leiding van Anja Oosterbeek, de verschillende klanken van de natuur ten gehore brengen.
Net als de natuur is Studentenvrouwenkoor Medusa altijd in beweging. Zo heeft ze het afgelopen jaar al twee mooie uitvoeringen mogen doen, wat een erg fijne afwisseling was van de pandemie die Medusa twee jaar lang beperkte om op te treden. Bovendien heeft Medusa’s geliefde dirigente Iris van ‘t Veer een zoontje gekregen en hebben de zangeressen daarom aankomend optreden met drie andere, tevens geweldige, dirigenten ingestudeerd. Dat Medusa nu weer samen met haar Iris, zonder pandemische beperkingen en mét het Huisorkest, op het podium van het mooie ICOONtheater mag staan om de pracht van de natuur te vieren, is natuurlijk extra bijzonder (oftewel: “Buitengewoon”).
Elke woensdag en zondag organiseren wij jamsessies met elke week wisselende sessieleiders. Er staat een complete backline klaar en er komen heel veel verschillende muzikanten. Superleuk om naar te luisteren, borrelen of lekker mee te spelen. Elke sessie is weer een feestje voor iedereen.
Monday Miles, dé jamsessie op de maandagavond. Deze vinden al jaren plaats, waarvan de afgelopen jaren onder leiding van Sebastiaan Mulder en Rob Efrink.
Deze sessie gaat over niets anders dan met elkaar de magie en het plezier van het samen muziek maken en luisteren vieren. Die momenten waarin iemand die nog nooit met een band heeft gespeeld, dat hier voor het eerst aandurft. De momenten waar een jazzmusicus voor het eerst Nirvana speelt en andersom.
Al met al: een vrijblijvende sessie waar alles kan gebeuren!
Inloop is om 20:00, we starten met spelen om 20:30. Entree is gratis en volledige backline, inclusief combo-instrumenten is aanwezig.
Ze komen naar Amersfoort, de dwarse denkers die onlangs het boek ‘Onzeker Weten’ uitbrachten. Het is al aan alle kanten besproken, zowel orthodoxe als vrijzinnige recensenten prijzen de ‘klokkenluiders’ aan; drie jonge theologen die met dwarse denkers als Nietzsche, Feuerback, Caputo en Zizek, de vraag stellen of we de dingen niet toch teveel zeker weten. Waarom dat een probleem is? Omdat creativiteit werkt vanuit een onzekere zekerheid, omdat goddelijkheid per definitie ongrijpbaar is en misschien wel met name omdat zekerheid (in kerken, organisaties, bedrijven en het publieke domein) zomaar kwetsbare anderen buitensluit.
Wolter Huttinga schreef in Trouw: “(…) Het boek vormt een aanstekelijk pleidooi voor een vorm van weten en menszijn waarin ruimte is voor kwetsbaarheid, onzekerheid en falen. Geloven biedt volgens dit boek geen uitvlucht uit de complexiteit van het menselijk bestaan, maar omarmt het veeleer. (…) Dit boek valt met name op door z’n intellectuele, filosofische inslag. Je kunt niet zomaar wat onzeker weten, deze jongens hebben er flink voor gestudeerd. Nietzsche, Feuerbach, Derrida, Caputo en Zizek: de auteurs weten er sappig over te vertellen.” (Wolter Huttinga, recensie in Trouw)
In een tijd die bol staat van feiten en ‘vals feiten’, van heilige statistieken en verguisde wetenschap, laten drie pionierende theologen een rijke mix van postmoderne filosofen, kunstenaars en activisten de revue passeren. Ze keren zo opnieuw traditionele zekerheden binnenstebuiten en ontdekken juist in het christendom ruimte voor een bevrijdend niet-zeker-weten.
“Onzeker weten pakt theologie aan zoals het wat mij betreft bedoeld is. Met flair en zin voor avontuur.”“
-Prof. dr. Erik Borgman
“Dit boek toont de vitaliteit en relevantie van radicale theologie voor onze tijd haarfijn aan.”
-Peter Rollins (USA)
“Een enthousiast geschreven boek, door de drie jonge musketiers van de radicale theologie in ons land.”
-Bert Altena, NieuwWij
“Een zeer lezenswaardig boek, opvallend toegankelijk geschreven terwijl het toch bepaald geen lichte kost is.”
-Anton de Wit, Katholiek Nieuwsblad
Na twee jaar eindelijk weer een Band Night als afsluiter van de samenspelweken!
Elf bandjes van Scholen in de Kunst spelen pop-, rock & R&B-covers. Je komt oren te kort!
Foto © Henry Krul
Nog maar net afgestudeerd en gestart in haar eerste baan, veranderde op 28 juli 2019 het leven van Ilse Langelaar (1994) drastisch. Ze kreeg de diagnose type 1 diabetes, maar bij de pakken neerzitten, zit niet in haar aard. Hoewel er veel emotie bij een diagnose komt kijken, was Ilse gebrand om er iets positiefs uit te halen. En dat is gelukt! Inmiddels is haar eerste boek ‘100 dagen diabetes’ gepubliceerd, waarin ze je meeneemt in haar eerste 100 dagen sinds de diagnose en deelt ze verhalen op haar Instagram account @positiefmetilse. Tijdens deze lezingsavond maak je kennis met Ilse, hoor je meer over de weg naar het schrijven van het boek, zal ze een stukje voorlezen en gaan jullie het gesprek aan over wat type 1 diabetes voor impact heeft op iemands leven en de omgeving. En mocht je het boek nog niet hebben, dan is er uiteraard de mogelijkheid om een gesigneerd boek te kopen.
Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live! Up-to-date en fonkelnieuw materiaal, vertolkt door vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corps-studentes Fleur en Madelon, recreatief gebruiker slash sekswerker Annet en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus.
Na een jaar van hamsteren, huidhonger en hoestschaamte, van online-borrels en afhaal-cuisine van de sterrenchef, krabbelen we langzaam weer op uit de lockdownmodus. Wat is er gebeurd? Wat is er veranderd? We zouden alles anders gaan doen, maar wat is er nog over van onze quarantaine-idealen? Hebben we elkaar voor de gek gehouden of zijn we gek gemaakt? Op Zoom kon je anderen nog uit zetten, maar hoe doe je dat live? Hoe pak je je leven weer op, en wat is dat dan voor leven? Dat wat je had of wat je had willen hebben? Wat gaan we doen? Wordt het een stap terug of een sprong vooruit?
In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich in een scherpe, wervelende, satirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen of vastroesten.
Foto: Bram Willems
Snelle is uitgegroeid tot 1 van de grootste popartiesten van het land. Hij was in 2020 de meeste gestreamde artiest van Nederland en won onlangs een Edison voor zijn hit ‘Blijven Slapen’. Hij werd bekend met hits als ‘Smoorverliefd’, ’17 Miljoen Mensen’ en ‘In De Schuur’. Snelle staat dit jaar met zijn Lieve Jongens Band drie keer op het podium in een uitverkochte AFAS Live en op festivals als Concert at SEA en op het podium tijdens Vrienden Van Amstel.
De Edwin Evers Band bestaat al meer dan zeventien jaar. De bevriende muzikanten van radiomaker Edwin Evers behoren tot de top van muzikaal Nederland en zijn afkomstig uit de bands van Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato en Candy Dulfer. Elk optreden is een feest der herkenning wat de band al langs vele vaderlandse clubpodia, theaters en festivals bracht.
In meer dan een kwart eeuw touren met meervoudig prijswinnaar Ian Siegal is de missie van Ian Siegal nauwelijks veranderd: liedjes die echt zijn, shows die resoneren, zang rauw geserveerd. Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de meest meeslepende Britse bluesartiest sinds de grote namen van de jaren zestig.
Siegal staat bekend als een bluesman, maar het is slechts één tint in het palet van een artiest die tussen continenten, tijdperken en verwachtingen glijdt. Ze zeggen dat je de blues niet kunt zingen totdat je het leven hebt geleefd, en wanneer Ian Siegal naar de microfoon stapt, hoor je de slingers en pijlen. Hij neemt de leiding over het podium op een manier die maar weinig hedendaagse artiesten kunnen evenaren. Zweet, passie, humor, opruiende slide-gitaar en een met ziel doordrenkte stem die groot genoeg is om bomen te vellen!
Fysieke tickets zijn te koop bij Velvet Music.
The repertoire of Descarga Amsterdam consists of swinging jazz based on a heavy latin groove. The new programme consists mainly of compositions by the bandleader in arrangements by Edy Martinez (Colombia), Leslie Lopez (Puerto Rico), Brian Lynch (USA), Michael Simon (Venezuela) and Frans Cornelissen (Netherlands).
Trumpeter Loet van der Lee first met Brian Lynch in 1999 in New York. Lynch had acquired fame as trumpetplayer in the bands of jazz legend Art Blakey and salsa hero Eddie Palmieri. Back in the Netherlands organized a session with the best Latin musicians in Holland, featuring Brian as a special guest. Descarga Amsterdam was born’. In 2010 Loet van der Lee decided to reassemble the band for some try outs and a cd recording. A true Latin Jazz All Stars was formed and late in 2010 the cd ‘Pura Vida’ was recorded in the Tam Tam studio of Lucas van Merwijk in Baarn (Netherlands).
Line-up:
Samuel Ruiz – bass
Marc Bischoff – piano
Nils Fischer – timbales & general percussion
Gerardo Rosales – conga’s & general percussion
Felipe Castro – tenorsaxophone
Oscar Cordero – trumpet & flugelhorn
Loet van der Lee – trumpet & flugelhorn
-uitverkocht- De muzikale klik tussen de artiesten gaat ver terug. Suzan & Freek en Miss Montreal speelden in het verleden al veel samen en nadat ze te zien waren in de afleveringen van ‘Beste Zangers’ werd nogmaals duidelijk dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. Samen schreven ze het liedje ‘Alles’, dat Miss Montreal vorig jaar uitbracht als single. Aankomende zomer is het tijd voor een nieuw muzikaal hoogtepunt: optreden in de tuin van Paleis Soestdijk.
Het succes voor Suzan & Freek begon met het uitbrengen van hun eerste eigen liedje ‘Als Het Avond Is’. Sindsdien kwam de carrière van het duo in een stroomversnelling en scoorden ze hits als ‘Blauwe Dag’, ‘De Overkant’, ‘Weg Van Jou’ en ‘Goud’. Het duo ontving onder andere een Edison Award en platina plaat en stonden eerder de podia van Vrienden van Amstel en Concert at SEA.
Miss Montreal scoorde vorig jaar een grote hit met ‘Door De Wind’, die eveneens voortkwam uit het tv-programma ‘Beste Zangers’. Het is de kroon op haar vijftienjarige carrière, die begon met de single ‘Just A Flirt’. De zangeres gaf eerder een concert in de Heineken Music Hall (nu AFAS live) en speelde op festivals als Lowlands, Pinkpop en Concert at SEA.
Dias Latinos is het grootste én gratis latin & caribische festival van Nederland! Op 1, 2 en 3 juli transformeert Dias Latinos de historische binnenstad van Amersfoort in een Latijns-Amerikaans feest, met de beste artiesten, workshops en allerlei andere festiviteiten. Verspreid over meerdere locaties kan je artiesten uit binnen- en buitenland horen spelen. Alle buitenlocaties zijn gratis toegankelijk.
Festivalthema
Dias Latinos 2022 staat in het teken van de Antillen. Dit thema loopt als een rode draad door onze programmering en is in lijn met de Artist in Residence van dit jaar, Randal Corsen uit Curaçao. Ook andere Antilliaanse artiesten, zoals Giovanca, Izaline Calister, Tipico Den Haag en Stanley Clementina & C-Shaw, treden op!
Dias Latinos Cinema
Samen met Theater De Lieve Vrouw presenterty Dias Latinos het film-programma Dias Latinos Cinema. Een bijzondere filmprogrammering rond het festivalthema de Antillen, met Spaanstalige en Caribische films. Zoals op 30 juni The Photograph van de Antilliaanse regisseur Sherman de Jesús met muziek van Randal Corsen. Na afloop leidt Jörgen Raymann, ambassadeur Dias Latinos, een filmgesprek.
Mondriaan 150
150 jaar geleden werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Dias Latinos viert dit op zondag 3 juli uitbundig met een Samba-trommelgroep met 150 Amersfoorters! Trommel je mee?
Eerder stond Charly Luske met de succesvolle show ‘The Story of George Michael’ in ons theater. Een door hem zelf geproduceerde voorstelling en dat geldt ook voor zijn nieuwe tour waarmee hij ook dit seizoen bij ons op de planken staat. Met “The Story of Robbie Williams” tour brengt Charly met zijn band een ode aan de muziek van Robbie Williams. Het belooft een flitsende show te worden met de bekendste nummers van Robbie Williams. Geen tribute band, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt “the naked truth and bloody great music!”
Charly: “Robbie is voor mij de grootste entertainer van eind jaren 90 en de 00’s. Samen met de band gaan we alle ups en downs, hilarische momenten en intieme geheimen van Williams voorbij laten komen. En bovenal natuurlijk: zijn geweldige muziek. Feel, Come Undone, Rock DJ, Let Me Entertain You en natuurlijk Angels. Al die hits, zoveel energie, ik kan niet wachten!”
Foto: Carla Gorter
Wat is een livemuziekcafé zonder zijn eigen vaste sessie? Juist!
Daarom wordt ons podium iedere vrijdagavond bevolkt door de beste (jonge) sessiemuzikanten van Nederland.
Vocals: Denzel Chain
Guitar: Norman Kapoyos
Keys: Anton van Room
Bass: Ivan Schoelink
Drums: Sonny Ketting
Voor deze editie van hebben we weer een snoeiharde line-up voor jullie. Niemand minder dan DIMITRI K komt naar Hell’s Basement. Deze zomer is hij zowat op elk groot festival te vinden met zijn unieke sound en snoeiharde kick!
Line-up
DIMITRI K
Lunatic
S-Kill vs DFG (Offensive Rage Battle)
Distorted Voices
Screecher
T-Go
Outrage
D-Tempo
Mental Disorder
Hellfire
Hosted by Mc Noizecreator.
Terug van weggeweest! Dias Latinos Afterparty bij Vyssotski met DJ Gilly en DJ André.
Beatriz is a group of young musicians from Cuba, Spain and The Netherlands, united by the love for Latin music. Based in Rotterdam, and led by talented Cuban pianist, Laura Beatriz Argudin. The band gives captivating, high-energy performances that capture something of a night in Havana, from the traditional Son Montuno to the most spicy Latin Jazz / Cuban Salsa. Beatriz has collaborated with international artists like Philip Lassiter (Prince), Rodolfo Argudin Peruchin, Rodney Barreto and was a finalist at Dias Latinos Award.
BEATRIZ
Laura Beatriz – Piano
Patricia Mancheño – Bass
Steven Brezet – Percussion
Daan Arets – Drums
Pablo Martinez – Trombone
Anita Fiszman – Keys
Tomas Sotolongo Fuentes
Dias Latinos is het grootste én gratis latin & caribische festival van Nederland! Op 1, 2 en 3 juli transformeert Dias Latinos de historische binnenstad van Amersfoort in een Latijns-Amerikaans feest, met de beste artiesten, workshops en allerlei andere festiviteiten. Verspreid over meerdere locaties kan je artiesten uit binnen- en buitenland horen spelen. Alle buitenlocaties zijn gratis toegankelijk.
Festivalthema
Dias Latinos 2022 staat in het teken van de Antillen. Dit thema loopt als een rode draad door onze programmering en is in lijn met de Artist in Residence van dit jaar, Randal Corsen uit Curaçao. Ook andere Antilliaanse artiesten, zoals Giovanca, Izaline Calister, Tipico Den Haag en Stanley Clementina & C-Shaw, treden op!
Dias Latinos Cinema
Samen met Theater De Lieve Vrouw presenterty Dias Latinos het film-programma Dias Latinos Cinema. Een bijzondere filmprogrammering rond het festivalthema de Antillen, met Spaanstalige en Caribische films.
Mondriaan 150
150 jaar geleden werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Dias Latinos viert dit op zondag 3 juli uitbundig met een Samba-trommelgroep met 150 Amersfoorters! Trommel je mee?
Vanuit kamp Amersfoort vertrekken in 1943 en 1944 zeker 5 transporten met 230 politieke gevangenen. Hun bestemming mag niet bekend worden. Zij komen eerst in concentratiekamp Natzweiler en daarna in Dachau terecht.
Kinderen en kleinkinderen van voormalige Nacht und Nebelgevangenen vertellen over hun ervaringen. Wat betekent concentratiekamp Natzweiler in hun leven en dat van hun ouders? Hoe gaan zij en wij om met deze herinnering?
Entree € 2,- aan de deur, voor lezing en expositie.
Hieperdepiep, hoera! Welkom op de twintigste verjaardag van Willems Wondere Weiland! Wat twintig jaar geleden begon als verjaardagsfeest van Willem, is inmiddels uitgegroeid tot Hooglanderveens grootste gratis festival! Ook deze feestelijke editie blijven we doen waar we goed in zijn: veel plezier maken op een weiland in Hooglanderveen met goede muziek en vermaak voor jong en oud!
Inloop -orgel- concert in de Sint Joriskerk.
In de Feel Your Senses concerten vinden we elkaar in de muziek, lichtenspel, geur, gesprek, spanning, de dynamiek in de zaal en onze fantasie. No Strings Attached lanceert een concertreeks waarbij cultuur breed gedeeld wordt zowel tussen culturen als tussen generaties en elk concert is anders; een ander publiek, een andere belevenis en met de belofte: ervaar muziek op een nieuwe manier en kom in contact met jezelf, met anderen, met de werkelijkheid ‘het nu’, met je zintuigen, en met een rijke muzikale traditie.
-uitverkocht- De Dijk heeft overal gestaan. In kroegen en in stadions. Aan de waterkant en op het Rode Plein. De roots van hun muziek liggen in the Deep South, maar voor hun nieuwe album Nu of Nou kwam De Dijk naar huis. Op zaterdag 2 juli 2022 keert de band terug naar Paleis Soestdijk, met nieuwe nummers en oude klassiekers (Ik Kan Het Niet Alleen, Als Ze Er Niet Is en Mag Het Licht Uit)
Er zijn weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Maar Van Dik Hout is zo’n band. Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden (o.a. Stil In Mij en Meer Dan Een Ander), maar altijd vooral vooruit is blijven kijken. Hun nieuwe album Één Nacht Eeuwigheid is de nieuwe sprong voorwaarts.
Paul de Munnik is sinds 1995 bekend van het legendarische Nederpopduo Acda en de Munnik. Hits als Het Regent Zonnestralen en Niet Of Nooit Geweest zijn al ruim twintig jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Vanaf 2015 richt Paul zich op zijn solocarrière, waar sindsdien twee albums voor heeft uitgebracht.
Kastalski componeerde zijn Requiem in de Eerste Wereldoorlog ter nagedachtenis aan de omgekomen geallieerde soldaten. Het stuk is gebaseerd op begrafenismuziek uit de Orthodoxe, Rooms-Katholieke en Anglicaanse traditie. De kamerversie van het Requiem is een menselijk en daardoor ‘aards’ requiem. Het stuk zit vol warmte en troost. Aan het begin wordt de toehoorder in het Engels gevraagd om samen met de andere aanwezigen te bidden voor onze gestorven ‘broeders en geliefden’. Deze gezamenlijkheid blijft voelbaar tot het einde.
Op 2 juli zal het Amer Consort in eigen beheer de door Graham Hair bewerkte intieme kamerversie van het Requiem ten gehore brengen. Aan dit concert zullen gastzangers deelnemen, naast de professionele solisten Esther Putter en Bram Trouwborst en een strijkers-ensemble. Naast het Requiem zal Amer Consort enkele prachtige a-capella stukken zingen, aangevuld met stukken voor sopraan solo en cello.
Bijzondere voorstellingen op verrassende locaties, op een zomerse zaterdagavond, georganiseerd door Theater Terras.
Op zaterdagavond 2 juli treed Hirondelles op met de voorstelling Moda Domo. Kom je ook? Reserveren is niet nodig. Achteraf bepaal je wat je de voorstelling waard vond!
Op de hiërarchische ladder van modehuis Moda Domo heeft iedereen zijn eigen taken en eigen ambities. De statige elegante cheffin, haar verwende nuffige zoontje, de stoere macho mannelijke ontwerper en de huppelige naïeve stagiaire worstelen allemaal met hun eigen, niet lekker zittende, keurslijf en hun te hoog gespannen levensverwachtingen terwijl het hoog in aanzien staande modehuis doordraait.
Als alles dreigt mis te lopen, weten ze er dan met zijn allen een mouw of jurk aan te passen? De haute-couture kleding vliegt je om de oren in deze humoristische voorstelling met acrobatiek, luchtacrobatiek en jonglerie.
Net als vorig jaar, komen Veldhuis & Kemper weer heel graag naar Soest! Vorig jaar deden ze dat met een, zoals ze zelf zeiden, soort tussenprogramma in verband met Corona. Dat pakte ontroerend mooi en grappig uit. Dit jaar trakteren ze ons op een volwaardig theaterprogramma: Hou dat vast.
“De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer.
Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’, hun nieuwe cabaretprogramma. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is… Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus.
Foto: Bob Bronshoff
Terug van weggeweest! Dias Latinos Afterparty bij Vyssotski met DJ Gilly en DJ André.
Conjunto Amsterdam is een Latin-sextet met daarin de meest toonaangevende Latin-musici uit Nederland van dit moment.
Zij spelen een briljante mix van Salsa Dura en Latin Jazz met een compleet eigen geluid en ongekende swing. Conjunto Amsterdam features 3 zangers met ieder een hele eigen stijl. Samen met de ijzersterke ritmesectie verliezen zij nooit het contact met het publiek: voordat de toehoorders het weten, staan zij uit volle borst mee te zingen of uitzinnig te swingen op de dansvloer. En er wordt ook veel gelachen op het podium, en die energie springt over op het publiek. Conjunto Amsterdam heeft in Nederland al een status van “geheim-tip” opgebouwd. In 2016 verscheen hun eerste CD, MUEVETE!, vol met met frisse, eigentijdse arrangementen van bekende Salsa-Klassiekers met een vette sound, die laat denken aan legendarische groepen als “Seis del Solar”.
Conjunto Amsterdam bestaat uit 6 musici die allen reeds nationaal maar ook internationaal hun sporen verdiend hebben in de Salsa wereld, te weten:
Daniel Patriasz: leadzang, coros, bongo / Juan Carlos ‘Bulu’ Viloria: coros, congas and bongo / Marc Bischoff: piano / Pedro Luis Pardo: bass, leadzang en coros / Marcos Gomez: keyboards, leadzang en coros / Marco Toro: drums
Dias Latinos is het grootste én gratis latin & caribische festival van Nederland! Op 1, 2 en 3 juli transformeert Dias Latinos de historische binnenstad van Amersfoort in een Latijns-Amerikaans feest, met de beste artiesten, workshops en allerlei andere festiviteiten. Verspreid over meerdere locaties kan je artiesten uit binnen- en buitenland horen spelen. Alle buitenlocaties zijn gratis toegankelijk.
Festivalthema
Dias Latinos 2022 staat in het teken van de Antillen. Dit thema loopt als een rode draad door onze programmering en is in lijn met de Artist in Residence van dit jaar, Randal Corsen uit Curaçao. Ook andere Antilliaanse artiesten, zoals Giovanca, Izaline Calister, Tipico Den Haag en Stanley Clementina & C-Shaw, treden op!
Dias Latinos Cinema
Samen met Theater De Lieve Vrouw presenterty Dias Latinos het film-programma Dias Latinos Cinema. Een bijzondere filmprogrammering rond het festivalthema de Antillen, met Spaanstalige en Caribische films.
Mondriaan 150
150 jaar geleden werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Dias Latinos viert dit op zondag 3 juli uitbundig met een Samba-trommelgroep met 150 Amersfoorters! Trommel je mee?
Zondag 3 juli 2022 wordt voor de zevende keer Hoogland Dweilland georganiseerd op en rondom de Hamseweg in Hoogland (nabij Amersfoort). Hoogland Dweilland staat bekend om het familie-evenement, want voor jong tot oud is er genoeg te doen, zien en horen. De kapellen spelen in de leut- of wedstrijdklasse vanaf 11.50 uur op verschillende podia. Voor de kinderen is er een speelplein waar voor alle kinderen wat te beleven is.
Rond 18.00 uur zal de prijsuitreiking zijn van de wedstrijdklasse op het terrein bij de Aldi, waarna de dag wordt afgesloten met een fantastische band.
Programma:
11.00 uur Opening braderie en kinderplein.
11.30 uur De kapellen stromen langzaam binnen op het Alditerrein en zullen zich hier klaar maken voor het middagprogramma.
11.50 uur Officiële opening op het Alditerrein en start van het muzikale programma op de verschillende podiums.
12.00 uur De kapellen verspreiden zich over de Hamseweg. Hier zullen zij verschillende keren van zich laten horen op verschillende podia.
17.15 uur Finale en prijsuitreiking op het Alditerrein.
18.00 uur Afsluiter met de band Super Sundays.
20.00 uur Het einde van Hoogland Dweilland 2022.
Zondag 3 juli speelt, zingt, danst, struint en gluurt de hele stad door de huiskamers en tuinen! Tijdens Gluren bij de Buren veranderen huiskamers en tuinen in tijdelijke podia met een intieme sfeer. Enthousiaste deelnemers stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. Elke act speelt drie keer, elk optreden duurt (maximaal) ongeveer een half uur.
Struinen in de Tuinen is helemaal om gedoopt tot Gluren bij de Buren! Eigenlijk verandert er naast de naam zelf niet zoveel, behalve dit leuke feit: nu kunnen hosts met tuin óf huiskamer meedoen.
Zondag 3 juli speelt, zingt, danst, struint en gluurt de hele stad door de huiskamers en tuinen! Tijdens Gluren bij de Buren veranderen huiskamers en tuinen in tijdelijke podia met een intieme sfeer. Enthousiaste deelnemers stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. Elke act speelt drie keer, elk optreden duurt (maximaal) ongeveer een half uur.
Struinen in de Tuinen is helemaal om gedoopt tot Gluren bij de Buren! Eigenlijk verandert er naast de naam zelf niet zoveel, behalve dit leuke feit: nu kunnen hosts met tuin óf huiskamer meedoen.
Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) is een jeugdorkest dat speelt in volledig symfonische bezetting. Het orkest telt circa zeventig jonge musici uit Amersfoort en omstreken, in de leeftijd van dertien tot vierentwintig jaar. De musici zijn merendeels scholieren en studenten.
Hoogtepunt van het lustrumjaar 2022 wordt de AJO-Lustrumdag op zondag 3 juli. Op die feestelijke dag kun je genieten van het lustrumconcert van het huidige AJO.
Na afloop van het lustrumconcert sluiten wij deze bijzondere dag samen af met een borrel.
De Braziliaanse singer/songwriter João Vedana begon gitaar te spelen toen hij 9 was. Hij was 15 toen hij ‘The Blues’ ontdekte. En dat veranderde zijn leven.
João groeide op in Lages, een klein stadje in het uiterste zuiden van Brazilië. Zijn oudere broer en neven waren degenen die hem muzikaal inspireerden en lieten luisteren naar The Beatles en Creedence Clearwater Revival. João ontwikkelde een fascinatie voor de elektrische gitaar. En toen hij platen hoorde van artiesten als B.B. King en Gino Vannelli, wist hij zeker: ik wil muzikant worden.
Op 18-jarige leeftijd verhuisde hij naar São Paolo voor een 4-jarige opleiding aan het Instituut voor Gitaar en Technologie. In die tijd werd hij ook sessiemuzikant. Het was ook daar in São Paolo dat hij jazzmuziek ontdekte.
In 2019 verhuisde João naar Nederland waar hij een nieuw trio vormde met bassist Dennis Hemstra en drummer Cas Heim. Zijn debuutalbum Saudade is een smeltkroes van latin, poprock en jazz.
Nu op Dias Latinos presenteert hij zijn nieuwe plaat, DESPARTAR, die uitkomt op het Amersfoortse label ZenneZ Records. João mengt de klankkleuren van zijn Braziliaanse roots met r&b , funk en soul en zingt in het Portugees. Gasten op de plaat zijn Hermine Deurloo (harmonica) en Lucas Santana (tenorsax).
Jamie Cullum brak in 2004 door met Everlasting Love, een megahit waarmee hij direct het grote publiek voor zich wist te winnen. Met de acht studioalbums en talloze uitverkochte concerten die hij inmiddels achter zijn naam heeft staan, heeft Jamie Cullum bewezen een geweldige songwriter, pianist en entertainer is.
De Amerikaanse domineesdochter Oleta Adams werd door de heren van Tears For Fears ontdekt en na hun muzikale samenwerking ging de Amerikaanse zangeres solo. Ze scoorde in de jaren 90 hits met ‘Get Here’ en ‘Window Of Hope’.
Terug van weggeweest! Dias Latinos Afterparty bij Vyssotski met DJ Gilly en DJ André.