Vind hier uw meest complete cultuuragenda
van Amersfoortcultuurstad.
klik op het agenda-evenement voor meer informatie.
Klik in categorieën je meest fijne producties aan!
Het Praags Philharmonisch Orkest komt terug naar het prachtige Cabrio voor The Prague Philharmonic Orchestra Plays rock, volume 3!
Samen met de beste rockmuzikanten (waaronder de fantastische Sina Drums) en een Europese solistencrew (de Bulgaarse zanger Niki Zdravkov, de Engelse zangeres Leanne Jarvis en de Tsjechische Maky) brengt het Praags orkest meeslepende symfonische versies van wereldhits als Child in Time, Wish you Were Here, Enter Sandman, Somebody to Love, Under Pressure en vele andere rock-hits.
Theater open om 19.30 uur
Vanaf 21.00 uur in het café van Filmtheater de Lieve Vrouw dit wervelend live flamenco optreden van Romina Toroz en groep. Het concert is gratis toegankelijk. Wees op tijd, het aantal plaatsen is beperkt.
Romina Toroz is ‘muy flamenca’; ze danst in de pure flamencostijl, pittig en vol passie. Romina volgde jarenlang workshops en privélessen in Sevilla, Madrid en Parijs met als belangrijkste leraren Juana Amaya en maestro El Farruquito. Romina wordt tijdens het Amersfoortse concert begeleid door gitarist Arturo Ramón, flamencozangeres Ermínia Fernández Córdoba en percussionist/cajon speler Udo Demandt.
Arturo Ramón, zoon van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader, begon op zijn elfde met gitaar spelen en ging op zijn vijftiende naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2003 studeerde hij af aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar hij nu doceert. Hij toerde in 2008/9 met samen met zijn vrouw, zangeres Ermínia Fernández Córdoba met het Internationaal Danstheater. Zijn virtuositeit en zijn gevoel voor ritme en melodie maken hem tot één van de meest complete gitaristen van Nederland.
Erminia Fernández Córdoba brengt al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Met haar kleurrijke stem weet ze haar publiek altijd te raken en laat hen verlangen naar meer. In de afgelopen jaren heeft zij meegewerkt aan verschillende cd’s en opgetreden in de meeste Nederlandse theaters. Erminia heeft opgetreden met onder andere: Primos del Norte, La Primavera, Algo Así, NL Mundo, Imetlaâ, Samba Salad, Labryenco, Het Internationaal Danstheater, Het Brabants Orkest, Het Metropole orkest en De Uitdaging van Thijs Borsten.
Udo Demandt is percussiedocent aan Codarts Rotterdam en wordt wel beschouwd als de beste Nederlands cajon speler. Hij speelt onder andere regelmatig met Magda Mendes, Luzazul, Primos del Norte, Lilian Vieira, Fernando Lameirinhas en Windstreken Ensemble.
De vier musici van de Masha Bijlsma Band in combinatie met de geweldige trombonist Bart van Lier. Bart’s prachtige, fluwelen toon mengt perfect met de warme stem van Masha en geeft haar melodie-lijnen een extra dimensie.
Zangeres Masha Bijlsma is al opgemerkt door veel buitenlandse jazzcritici: “Masha behoort tot die Europese vocalisten die zich probleemloos kunnen meten met hun Amerikaanse collega’s.” In binnen- en buitenland heeft ze haar naam gevestigd tijdens concerten met jazzgroten als Benny Bailey, Gary Thomas, Bob Malach, Stanley Jordan en Tony Lakatos.
Van Lier, de bekendste trombonist van Nederland, maar tevens een bijzonder grote naam in het buitenland door zijn samenwerking met oa. Peter Herbolzheimer, Slide Hampton en Mel Lewis is niet alleen een prachtige begeleider, maar ook een elegante, virtuoze solist die zijn instrument perfect beheerst. Stem en trombone, een niet-alledaagse, spannende combinatie!
Foto © Cees van de Ven
Deze gelegenheidsband is van vele markten thuis. Doe maar, David Bowie en Herman Brood, ze kunnen het allemaal. In 2017 kwam deze groep bij elkaar en sindsdien gaat de Bonanza-trein als een dolle. Ze zijn al op diverse Nederlandse podia te bewonderen geweest. Maar als echte Amersfoortse eigen wil je een thuiswedstrijd van hen in het openluchttheater niet missen.
Alleen deurverkoop: kies zelf wat je wilt betalen!
Elke woensdag en zondag organiseren wij jamsessies met elke week wisselende sessieleiders. Er staat een complete backline klaar en er komen heel veel verschillende muzikanten. Superleuk om naar te luisteren, borrelen of lekker mee te spelen. Elke sessie is weer een feestje voor iedereen.
De hele zomer lang iedere dinsdagavond (als het weer het toelaat) een open podium met live muziek in Park Randenbroek. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Kom langs als je het leuk vindt om naar live muziek te kijken, maar je kunt natuurlijk ook zelf meespelen! Er is een microfoon en een versterker aanwezig!
Vanaf 19:00 uur is de crew aanwezig en kunnen mensen die willen spelen zich ook inschrijven.
Ingang Bisschopsweg, dan eerste rechtsaf, op het kleine veld.
De zevenkoppige band Son Mieux maakt de muziek die we nodig hebben in deze tijd: dansbare pop met disco-invloeden en jaren zeventig-achtige arrangementen. Met extravagante looks, een vleugje charisma en heel hele boel enthousiasme weten ze het energiepijl van het publiek zo van nul naar honderd te tillen. Hun tweede album The Mustard Seed is eind vorig jaar verschenen en oogst veel lof. Zelfs het winnen van een Edison (de Nederlandse Grammy’s) voor Beste Album. Geniet van explosieve melodieën bij nummers zoals ‘Multicolor’
In 2023 viert Karin haar 40-jarig jubileum. Ze zal vanavond putten uit al het repertoire dat ze in al die tijd heeft opgebouwd.
Het wordt een combinatie van liedjes en conferences.
Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.
Nog voor ze haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam in 1984 afrondt, valt ze in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een onderscheiding voor de student met de beste theaterprestatie binnen de Academie. Deze prijs wordt na haar afstuderen al snel opgevolgd door de Pall Mall Exportprijs. Een prijs met als doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen. En dat doet Karin. Ze ontwikkelt zich als zangeres en actrice in diverse Nederlandse musicals, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s.
Na zes jaar is de tijd rijp voor haar eerste eigen theatershow Bosje Bloemen. Dit is de eerste show in een reeks van de twaalf succesvolle theatershows: Karin in Concert, La Bloemen, Everything… La on Tour, Late Nights, Kameleon, De Diva en de Divan, diverse Kerst Shows, Kameleon, haar 25 jarige Jubileum Show en Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic, Volle Bloei en Souvenirs. In seizoen 2019-2020 is Karin wederom te zien in de theaters. Ditmaal met een puur, intiem en muzikaal programma, genaamd ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin’, maar ook met de reprise van haar Souvenirs-tournee.
In de loop van haar carrière wint Karin een Gouden Harp, een Edison en de Annie M.G Schmidtprijs.
In april 2011 werd Karin benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau.
Elke woensdag en zondag organiseren wij jamsessies met elke week wisselende sessieleiders. Er staat een complete backline klaar en er komen heel veel verschillende muzikanten. Superleuk om naar te luisteren, borrelen of lekker mee te spelen. Elke sessie is weer een feestje voor iedereen.
De broers Euwe en Sybolt de Jong geven op woensdag 24 augustus 2022 een opmerkelijk orgelconcert in de Sint Joriskerk in Amersfoort. Ze spelen allebei tegelijkertijd op hetzelfde orgel – met vier handen en vier voeten dus.
Op het programma staat muziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750) met tussendoor een kort uitstapje naar Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), die een groot bewonderaar van Bach was.
Uit het enorme cantate-oeuvre van Bach selecteerde Sybolt de Jong meer dan honderd stukken die hij vervolgens omtoverde tot ‘echte’ orgelwerken. Koorwerken klinken als een preludium of een fuga, aria’s veranderen in een dans of een triosonate, koraalaria’s in koraaltrio’s.
Bach combineert in zijn muziek voor koor en orkest veel melodieën, meer dan één organist kan bolwerken. Daarom laat Sybolt vier handen en voeten in actie komen. Het Naberorgel in de Sint-Joriskerk heeft alles in huis om Bachs geniale vocale muziek op slechts één instrument tot klinken te brengen.
De broers beginnen hun concert met de overbekende Aria Schafe können sicher weiden (BWV 208/9), gevolgd door een samengesteld Preludium – Adagio – Fuga in C, eindigend met de fuga uit de cantate Wir danken dir, Gott (BWV 29/2), die Bach ook een plek gaf in de Hohe Messe. Het Koraaltrio Ertöt’ uns durch dein’ Güte, (BWV 22/5) dat de broers daarna spelen, is ook al zo’n bekend hoogtepunt uit Bachs omvangrijke oeuvre.
Als intermezzo klinkt er muziek van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), de Duitse componist die Bach herontdekte en zijn grote koorwerken als de Matthäus Passion weer ging uitvoeren. Mendelssohn schreef zelf ook grote koorwerken, zoals het Oratorium Elias. Daaruit spelen De Jong en De Jong de aria ‘Ja, es sollen wohl Berge weichen’.
Daarna komen de Bach-bewerkingen weer aan bod, om af te sluiten met Preludium en koraal over Ein feste Burg ist unser Gott uit cantate BWV 80.
De broers Euwe (1956) en Sybolt (1961) de Jong vormen sinds 2005 een orgelduo. In de afgelopen jaren verscheen een serie cd’s met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach. De serie is gevorderd tot negen titels, die alle zeer enthousiast zijn ontvangen door publiek en pers. Euwe de Jong studeerde het Stedelijk Conservatorium te Groningen en is werkzaam als hoofddocent muziektheoretische vakken aan het Conservatorium van Utrecht. Sybolt de Jong is werkzaam als componist, docent en arrangeur. Hij studeerde eveneens aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Als docent orgel, klavecimbel en ensemblespel was hij tot 2011 verbonden aan het ICO, centrum voor kunst en cultuur te Assen.
In 2023 viert Karin haar 40-jarig jubileum. Ze zal vanavond putten uit al het repertoire dat ze in al die tijd heeft opgebouwd.
Het wordt een combinatie van liedjes en conferences.
Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.
Nog voor ze haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam in 1984 afrondt, valt ze in de prijzen. Ze ontvangt de Pisuisseprijs, een onderscheiding voor de student met de beste theaterprestatie binnen de Academie. Deze prijs wordt na haar afstuderen al snel opgevolgd door de Pall Mall Exportprijs. Een prijs met als doel de ontwikkeling van jonge artiesten te bevorderen. En dat doet Karin. Ze ontwikkelt zich als zangeres en actrice in diverse Nederlandse musicals, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s.
Na zes jaar is de tijd rijp voor haar eerste eigen theatershow Bosje Bloemen. Dit is de eerste show in een reeks van de twaalf succesvolle theatershows: Karin in Concert, La Bloemen, Everything… La on Tour, Late Nights, Kameleon, De Diva en de Divan, diverse Kerst Shows, Kameleon, haar 25 jarige Jubileum Show en Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic, Volle Bloei en Souvenirs. In seizoen 2019-2020 is Karin wederom te zien in de theaters. Ditmaal met een puur, intiem en muzikaal programma, genaamd ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin’, maar ook met de reprise van haar Souvenirs-tournee.
In de loop van haar carrière wint Karin een Gouden Harp, een Edison en de Annie M.G Schmidtprijs.
In april 2011 werd Karin benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau.
Kannen & Kruiken keert terug in het Burgemeester Brouwerplantsoen van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus. Proef bewezen bieren van grootmeesters of ontdek nieuwe brouwsels van brouwerijen en makers van het spraakwater of speciaallimonade. Barista’s en brouwers voorzien zowel de vroege vogels als borrelaars in hun gewenste glasinhoud. Pak je plek op het terrastival en wordt vermaakt met complementerende gerechten en sfeervolle achtergrondmuziek.
Kannen & Kruiken is een gratis toegankelijk evenement. Je betaalt eenmalig voor een entreebeker, wanneer je je eerste drankje haalt.
Toonzetters spelen van 25 tot en met 28 augustus de kurk van de fles! Geniet met een glas vloeibaar goud of zorgvuldig uitgekozen nectar onder de zomerzon van achtergrondgeluiden. Lees hier het ‘luisteren-programma’.
Al tien jaar lang weet Jungle By Night dansvloeren te vullen met hun unieke instrumentele sound. Dit negenkoppige collectief kan elkaar op het podium haarfijn versterken en geeft ons een samenspel van blazers, percussie en akkoorden. De beats zijn geïnspireerd op dance, jazz en funk maar de band weet deze genres op geheel eigenzinnige wijze te combineren. Laat deze klankkunstenaars in hart en nieren je uit je routine trekken en maak kennis met deze alternatieve kunstvorm.
Bekijk superleuke films, gewoon gratis op het Lieve Vrouwekerkhof. Schuif aan bij de openluchtbioscoop op het leukste plein van Amersfoort! Pak een terrasje of neem je eigen stoel mee naar het Lieve Vrouwekerkhof voor de mooiste films.
Perfetti Sconosciuti
Het moment van de waarheid: deel uw smartphone. Perfetti Sconosciuti verkent de grenzen van privacy in een tijd waarin elke scheet openbaar wordt gemaakt.
Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten.
Het thema van deze Italiaanse bioscoophit sprak zo tot de verbeelding, dat er al een Franse (‘Le jeu’) én een Nederlandse remake (‘Alles op tafel’) van zijn gemaakt. Lengte film 99 minuten.
Eind augustus is het tijd voor de twaalfde editie van Spoffin, hét festival voor straat- en locatietheater. Van 26 tot 28 augustus zet Spoffin de binnenstad van Amersfoort op z’n kop met maar liefst zevenentwintig wervelende acts uit binnen- en buitenland.
Ieder jaar kiest Spoffin een focusland uit en dit jaar ligt deze focus op Duitsland. ‘Op het eerste oog is dat misschien niet het meest voor de hand liggende land,’ zegt artistiek leider Alfred Konijnenbelt, ‘maar er is wel iets gaande. Na een lange periode van stilstand is de afgelopen jaren circus in Duitsland volwassen geworden. En in het kielzog daarvan groeit ook het straattheater weer en zien we heel originele voorstellingen ontstaan. Vaak in samenwerking met makers uit andere landen, want de Neue Welle komt vooral voort uit de internationale opleidingen in ondermeer Rotterdam, Tilburg en Brussel.’
Maar Spoffin 2022 brengt nog veel meer moois aan muziek, dans, straat- en locatietheater naar Amersfoort. In totaal omvat Spoffin zo’n 100 voorstellingen, gepresenteerd door 27 groepen uit 15 landen. Bij alle voorstellingen geldt: vrij toegankelijk, beslis na afloop wat je betaalt.
Locaties:
Lieve Vrouwekerkhof, Paternosdterstraat, Hof, Mooierstraat, Het Seminarie, De Observant, Langestraat, Koppelpoort, Rietveldpaviljoen, Café Onder de Linde.
Kannen & Kruiken keert terug in het Burgemeester Brouwerplantsoen van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus. Proef bewezen bieren van grootmeesters of ontdek nieuwe brouwsels van brouwerijen en makers van het spraakwater of speciaallimonade. Barista’s en brouwers voorzien zowel de vroege vogels als borrelaars in hun gewenste glasinhoud. Pak je plek op het terrastival en wordt vermaakt met complementerende gerechten en sfeervolle achtergrondmuziek.
Kannen & Kruiken is een gratis toegankelijk evenement. Je betaalt eenmalig voor een entreebeker, wanneer je je eerste drankje haalt.
Toonzetters spelen van 25 tot en met 28 augustus de kurk van de fles! Geniet met een glas vloeibaar goud of zorgvuldig uitgekozen nectar onder de zomerzon van achtergrondgeluiden. Lees hier het ‘luisteren-programma’.
033live: Pop/NL
Line-up: Og3ne, Tino Martin, Frans Duijts, Brace, Lange Frans
In meer dan een kwart eeuw touren met meervoudig prijswinnaar Ian Siegal is de missie van Ian Siegal nauwelijks veranderd: liedjes die echt zijn, shows die resoneren, zang rauw geserveerd. Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de meest meeslepende Britse bluesartiest sinds de grote namen van de jaren zestig.
Siegal staat bekend als een bluesman, maar het is slechts één tint in het palet van een artiest die tussen continenten, tijdperken en verwachtingen glijdt. Ze zeggen dat je de blues niet kunt zingen totdat je het leven hebt geleefd, en wanneer Ian Siegal naar de microfoon stapt, hoor je de slingers en pijlen. Hij neemt de leiding over het podium op een manier die maar weinig hedendaagse artiesten kunnen evenaren. Zweet, passie, humor, opruiende slide-gitaar en een met ziel doordrenkte stem die groot genoeg is om bomen te vellen!
Fysieke tickets zijn te koop bij Velvet Music.
Het is weer tijd voor de eerste comedy show Comedy à la Thjum van dit jaar! De comedyshows worden ingevuld door twee professionals, een talent en een knallende headliner.
Joep Beving is een onwerkelijk componist die in elk van zijn nummers zijn hele hebben en houden stopt. Dit optreden is een van de weinige shows die Beving dit jaar doet en zal vooral in het teken staan van zijn vierde album Hermetism. Beving verkent op zijn piano graag grote filosofische vraagstukken, zo staat dit album ook in het teken van een belangrijke vraag. ‘Wat is echt belangrijk in ons leven en hoe moeten we voort?’.
Eind augustus is het tijd voor de twaalfde editie van Spoffin, hét festival voor straat- en locatietheater. Van 26 tot 28 augustus zet Spoffin de binnenstad van Amersfoort op z’n kop met maar liefst zevenentwintig wervelende acts uit binnen- en buitenland.
Ieder jaar kiest Spoffin een focusland uit en dit jaar ligt deze focus op Duitsland. ‘Op het eerste oog is dat misschien niet het meest voor de hand liggende land,’ zegt artistiek leider Alfred Konijnenbelt, ‘maar er is wel iets gaande. Na een lange periode van stilstand is de afgelopen jaren circus in Duitsland volwassen geworden. En in het kielzog daarvan groeit ook het straattheater weer en zien we heel originele voorstellingen ontstaan. Vaak in samenwerking met makers uit andere landen, want de Neue Welle komt vooral voort uit de internationale opleidingen in ondermeer Rotterdam, Tilburg en Brussel.’
Maar Spoffin 2022 brengt nog veel meer moois aan muziek, dans, straat- en locatietheater naar Amersfoort. In totaal omvat Spoffin zo’n 100 voorstellingen, gepresenteerd door 27 groepen uit 15 landen. Bij alle voorstellingen geldt: vrij toegankelijk, beslis na afloop wat je betaalt.
Locaties:
Lieve Vrouwekerkhof, Paternosdterstraat, Hof, Mooierstraat, Het Seminarie, De Observant, Langestraat, Koppelpoort, Rietveldpaviljoen, Café Onder de Linde.
Kannen & Kruiken keert terug in het Burgemeester Brouwerplantsoen van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus. Proef bewezen bieren van grootmeesters of ontdek nieuwe brouwsels van brouwerijen en makers van het spraakwater of speciaallimonade. Barista’s en brouwers voorzien zowel de vroege vogels als borrelaars in hun gewenste glasinhoud. Pak je plek op het terrastival en wordt vermaakt met complementerende gerechten en sfeervolle achtergrondmuziek.
Kannen & Kruiken is een gratis toegankelijk evenement. Je betaalt eenmalig voor een entreebeker, wanneer je je eerste drankje haalt.
Toonzetters spelen van 25 tot en met 28 augustus de kurk van de fles! Geniet met een glas vloeibaar goud of zorgvuldig uitgekozen nectar onder de zomerzon van achtergrondgeluiden. Lees hier het ‘luisteren-programma’.
033live: Urban
Line-up: Josylvio, Dopebwoy, Yung Felix, Young Ellens
Dit iconische duo weet al meer dan 40 jaar met passie en liefde hun muziek met de wereld te delen. De muziek van dit blinde echtpaar vind zijn roots in Malinese traditionele muziek en weet dit perfect te combineren met Cubaanse trompetten, Colombiaanse trombones en Indiase tabla’s. Zelf noemen ze hun stijl ook wel Afro-blues. Deze combinatie zorgt voor een oeuvre waarbij je niet stil wil blijven staan.
Muzikanten zijn altijd onderweg. Ze reizen door hun hoofd. Ze reizen door jouw hoofd. Ze blijven hangen in je hoofd…
Eva en Stephanie ontmoetten elkaar eind 2018 in Antwerpen toen ze allebei waren uitgenodigd om in de Bourlaschouwburg te komen spelen. Daar bleek dat ze naast het zingen en schrijven ook een internationaal avontuur delen… Een dik half jaar later besluiten ze samen op pad te gaan door hun eigen muzikale wereld. Eva en Stephanie laten je in ‘Overal kom ik thuis’ proeven van oud en nieuw materiaal, spelen songs van zichzelf en van elkaar, alleen en samen. Troubadours van de Lage Landen zijn het, maar hun horizon reikt verder. Ze zijn gekend van Friesland tot Watou, van Amsterdam tot L.A.
Eva en Stephanie laten je in ‘Overal kom ik thuis’ proeven van oud en nieuwe materiaal, spelen songs van zichzelf en van elkaar, alleen en samen. Een ontroerend liedjesprogramma in het Nederlands. Een eigenwijze reis. En overal komen ze thuis…
Allebei werkten ze in Nederland, België en Amerika met grote en kleine namen uit de pop-, rock- en folkwereld.
Theater open: 19.30 uur
033live: met Brandweerman Sam live
Eind augustus is het tijd voor de twaalfde editie van Spoffin, hét festival voor straat- en locatietheater. Van 26 tot 28 augustus zet Spoffin de binnenstad van Amersfoort op z’n kop met maar liefst zevenentwintig wervelende acts uit binnen- en buitenland.
Ieder jaar kiest Spoffin een focusland uit en dit jaar ligt deze focus op Duitsland. ‘Op het eerste oog is dat misschien niet het meest voor de hand liggende land,’ zegt artistiek leider Alfred Konijnenbelt, ‘maar er is wel iets gaande. Na een lange periode van stilstand is de afgelopen jaren circus in Duitsland volwassen geworden. En in het kielzog daarvan groeit ook het straattheater weer en zien we heel originele voorstellingen ontstaan. Vaak in samenwerking met makers uit andere landen, want de Neue Welle komt vooral voort uit de internationale opleidingen in ondermeer Rotterdam, Tilburg en Brussel.’
Maar Spoffin 2022 brengt nog veel meer moois aan muziek, dans, straat- en locatietheater naar Amersfoort. In totaal omvat Spoffin zo’n 100 voorstellingen, gepresenteerd door 27 groepen uit 15 landen. Bij alle voorstellingen geldt: vrij toegankelijk, beslis na afloop wat je betaalt.
Locaties:
Lieve Vrouwekerkhof, Paternosdterstraat, Hof, Mooierstraat, Het Seminarie, De Observant, Langestraat, Koppelpoort, Rietveldpaviljoen, Café Onder de Linde.
Kannen & Kruiken keert terug in het Burgemeester Brouwerplantsoen van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus. Proef bewezen bieren van grootmeesters of ontdek nieuwe brouwsels van brouwerijen en makers van het spraakwater of speciaallimonade. Barista’s en brouwers voorzien zowel de vroege vogels als borrelaars in hun gewenste glasinhoud. Pak je plek op het terrastival en wordt vermaakt met complementerende gerechten en sfeervolle achtergrondmuziek.
Kannen & Kruiken is een gratis toegankelijk evenement. Je betaalt eenmalig voor een entreebeker, wanneer je je eerste drankje haalt.
Toonzetters spelen van 25 tot en met 28 augustus de kurk van de fles! Geniet met een glas vloeibaar goud of zorgvuldig uitgekozen nectar onder de zomerzon van achtergrondgeluiden. Lees hier het ‘luisteren-programma’.
Iedere laatste zondag van de maand, vanaf 15.00 uur, op de Partyboot in Amersfoort: Soulboat!
Soulboat staat voor: Het welkomstdrankje, het inbegrepen, uitgebreide buffet, de danstijden van 15.00u tot 20.00u, onze groovende Soulboat DJ Jan, gastvrij personeel van de PartyFactory en sociale, gezellige leeftijdsgenoten van 35+!
De hele zomer lang iedere dinsdagavond (als het weer het toelaat) een open podium met live muziek in Park Randenbroek. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Kom langs als je het leuk vindt om naar live muziek te kijken, maar je kunt natuurlijk ook zelf meespelen! Er is een microfoon en een versterker aanwezig!
Vanaf 19:00 uur is de crew aanwezig en kunnen mensen die willen spelen zich ook inschrijven.
Ingang Bisschopsweg, dan eerste rechtsaf, op het kleine veld.
Elke woensdag en zondag organiseren wij jamsessies met elke week wisselende sessieleiders. Er staat een complete backline klaar en er komen heel veel verschillende muzikanten. Superleuk om naar te luisteren, borrelen of lekker mee te spelen. Elke sessie is weer een feestje voor iedereen.
Docent en student Jasper Blom (saxofoon) en Ian Cleaver (trompet) ontwikkelden een repertoire met stukken van Duke Ellington en Misha Mengelberg – jazzlegendes uit twee verschillende tijdperken met een vergelijkbaar onbevangen en speels karakter. Generaties van jazz komen samen bij deze band die werd ontwikkeld tijdens live-optredens in een overvol café, waarbij de grenzen tussen low en high art, free jazz en entertainment worden opgezocht.
Hun album komt uit op 2 september, 2022 – en wordt die dag feestelijk gepresenteerd in het BIMHUIS, Amsterdam. De Observant heeft de eer try-out-locatie te zijn voor dit optreden.
ZILT is: Jasper Blom (saxofoon), Ian Cleaver (trompet), Wouter Kuhne (drums), Thomas Pol (contrabas)
Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.
Mendelssohn – doordrenkt met Bach, dat is het thema van het concert dat Matthias Havinga op woensdagavond 31 augustus geeft in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. De combinatie is logisch: Mendelssohn herontdekte in de negentiende eeuw de muziek van Bach en werd erdoor beïnvloed.
Net als Bach componeerde Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) tamelijk veel voor orgel. Het concert begin met het Praeludium en Fuga in d (op. 37 no. 3). Verderop in het concert speelt Havinga diens Praeludium und Fuge in c (op. 37 no. 1).
Johann Sebastian Bach (1685-1750) componeerde nog veel meer voor orgel dan Mendelssohn. Het eerste werk dat Havinga van de grootmeester uit Leipzig speelt, is de Fuga in bes uit Das Wohltemperierte Klavier I. Vervolgens het breed uitgesponnen koraalvoorspel over het avondmaalslied ‘Schmücke dich, o liebe Seele’ BWV 654. Vervolgens speelt Havinga Mendelssohs Allegretto, dat duidelijk verwantschap heeft met Bachs ‘Schmücke dich’.
Alle orgelstukken van Mendelssohn in dit programma zijn op de een of andere manier gebaseerd op of geïnspireerd door werken van J.S. Bach. Mendelssohn en zijn zus Fanny werden al vroeg door muziek van Bach gevormd. De bibliotheek in het Berlijnse familiehuis bevatte een grote collectie Bachwerken, die daar gekomen is via de familie van Mendelssohns moeder – de Itzigs hadden banden met Bach-zonen Carl Philipp en Wilhelm Friedemann. Felix en Fanny speelden zo al op jonge leeftijd op hoog niveau en uit het hoofd het complete Wohltemperiertes Klavier. Voor het muzikale onderwijs van Felix werd alles uit de kast getrokken: orgelles van August Wilhelm Bach (geen familie!), contrapunt en compositie van Carl Friedrich Zelter, de directeur van de Berliner Singakademie en een man met veel invloed en aanzien in Berlijn; en piano van Ludwig Berger, die meer dan de twee eerder genoemde docenten een modern musicus was en zo de belangrijkste zaadjes van de vroege romantiek bij Mendelssohn plantte. Het is ook deze docent aan wie Mendelssohn de ontwikkeling van zijn improvisaties te danken had. Meerdere orgelcomposities van Mendelssohn zijn uitwerkingen van geslaagde improvisaties.
Als 13-jarige wilde Mendelssohn heel graag het Preludium en Fuga in e-moll BWV 533 spelen. Zijn leraar A.W. Bach had een kopie, maar die wilde hij zijn jonge sterleerling niet ter beschikking stellen. ‘Waarom zou die jonge jood alles moeten hebben’, zei hij hierover, jaloezie en antisemitisme ineenschuivend. De lessen bij deze Bach waren dus van korte duur. Er was echter een medeleerling van Mendelssohn die hem zijn eigen kopie gaf. Bachs BWV 533 is een vroeg werk, dat sterk door de Noord-Duitse school is gevormd. Het thema van de fuga – een motief van twee herhaalde noten, en dat ook weer herhaald – vinden we iets gewijzigd terug in Mendelssohn’s eigen wervelende Fuga in e.
Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij
Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.
Dit jaar is het Leusden Jazz Festival van 1-4 september. Maar liefst vier dagen lang staat Leusden in het teken van Jazz, Soul en World Music. Leusden Jazz is er voor iedereen, voor jong en oud, voor wie wil dansen maar ook als je wilt genieten van intieme luisterconcerten. Geniet van mooie muziek, elkaar en van de prachtige locatie met een topkeuken in de Four Seasons.
18:30-19:30 – DJ + Sax Susanne Alt
19:30-22:30 – Club Night
Dinner+ 2x 15 min. sneak preview concert Trijntje Oosterhuis.
22:30-23:00 – Afterparty
Bekijk superleuke films, gewoon gratis op het Lieve Vrouwekerkhof. Schuif aan bij de openluchtbioscoop op het leukste plein van Amersfoort! Pak een terrasje of neem je eigen stoel mee naar het Lieve Vrouwekerkhof voor de mooiste films.
The Grand Budapest Hotel
Wes Anderson voert zijn publiek mee naar een vervallen hotel en toont ons hoe prachtig het ooit was. Of geweest had kunnen zijn. En zo wordt The Grand Budapest Hotel een lofzang op vergane glorie.
Deze filmklassieker vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.
‘The Grand Budapest Hotel’ is een echte Wes Anderson-film: malle personages, droogkomische humor, een tomeloze energie en bijzondere aandacht voor vorm en aankleding. Lengte film 100 minuten.
Dit jaar is het Leusden Jazz Festival van 1-4 september. Maar liefst vier dagen lang staat Leusden in het teken van Jazz, Soul en World Music. Leusden Jazz is er voor iedereen, voor jong en oud, voor wie wil dansen maar ook als je wilt genieten van intieme luisterconcerten. Geniet van mooie muziek, elkaar en van de prachtige locatie met een topkeuken in de Four Seasons.
20:00-21:15 – Trijntje Oosterhuis presents: ”Hop on the Train”
21:15-21:45 – DJ+Bingo
21:45-23:00 – Jazzparty ”Kungfu Jazz Orchestra” Meets Hiphop
-uitverkocht- Muziektheatergroep Amersical maakt dit jaar een eigen, feestelijke voorstelling aan de hand van prachtige, vrolijke en dramatische musicalnummers. Het MusicalCafé bestaat uit blokken met bij elkaar passende liedjes waar omheen geïmproviseerd zal worden. Voor een avond luisteren, kijken en genieten in een ontspannen sfeer.
Dit is het verplaatste concert van zaterdag 8 januari 2022. Tickets blijven gewoon geldig voor deze nieuwe datum. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.
Na de zeer succesvolle tournee ter gelegenheid van ‘CCR; 50 jaar na Woodstock’ in 2019 staan The Fortunate Sons in 2022 opnieuw op de planken. In juli 2020 was het namelijk 50 jaar geleden dat Creedence Clearwater Revival (CCR) haar meest succesvolle album, Cosmo’s Factory, uitbracht. Een album dat ruim 50 jaar na dato gezien wordt als het absolute hoogtepunt van CCR. Reden genoeg dus om dit album te eren met een integrale live-uitvoering.
Cosmo’s Factory is een album dat gekenmerkt wordt door een grote diversiteit aan stijlen, maar ook een album vol met hits als: ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Travelin Band’ en ‘Up Around The Bend’. Van de 13 CCR noteringen in de afgelopen top 2000 zijn er maar liefst vijf nummers afkomstig van Cosmo’s Factory. Maar het is juist de diversiteit en de experimenteerdrift dat het album zo bijzonder maakt.
Met Cosmo’s Factory leverden John Fogerty en zijn mannen een absoluut meesterwerk af. Een album dat het zonder enige twijfel verdient om in de 2022 tournee van The Fortunate Sons een centrale plek in te nemen. Naast de integrale vertolking van Cosmo’s Factory zal de show aangevuld worden met de grootste hits van CCR tot een ruim twee uur durend feest der herkenning. Zingen en swingen gegarandeerd!
Fysieke tickets zijn te koop bij Velvet Music.
Copperhead County is een van de weinige bands in Nederland die zich volledig toelegt op Southern rock. De band werd eind 2018 opgericht door een vijftal gepassioneerde southern rock liefhebbers. Geïnspireerd door o.a. Blackberry Smoke, The Outlaws en vele anderen brengt de band zijn “footstomping and beer raising tunes”.
September 2022 staat voor een nieuw begin. Een nieuw album, een nieuwe tour, een nieuwe set. Copperhead County sluit hiermee de coronaperiode af en kijkt vooruit naar een positieve toekomst!
Het is een begrip in Amersfoort en ver daarbuiten: de jaarlijkse Antiek- en Curiosamarkten op het Eemplein. Het aanbod is wederom groot!
Bedrijven die handelen in antiek, antiekverzamelaars en mensen die de zolder van hun voorouders hebben opgeruimd: traditiegetrouw bestaat deze markt uit een mix van deelnemers met verschillende achtergronden. Er is dus voor iedereen wat wils: hoogwaardig antiek en oude, leuke snuisterijen.
Op deze markt ga je even heerlijk ‘terug in de tijd’ en vind je oude serviezen, nostalgisch speelgoed, klein meubilair, klokken, tuindecoraties en snuffelen tussen boeken en platen en andere sfeervolle artikelen van vroeger. Hoe leuk het is om naar huis te gaan met iets dat je oma vroeger ook in huis had?
Reeds 18 jaar organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers het Poppentheaterfestival op haar vertrouwde plek Park Randenbroek in Amersfoort (altijd) in het eerste weekend van september.
Poppen in het Park is er voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar, ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Poppen in het Park biedt een bijzondere programmering met een verscheidenheid aan poppen- en marionettentheater met zowel voorstellingen ‘uit de oude doos’ als hedendaags poppenspel. Het festivalterrein en de voorstellingen op het open veld zijn voor iedereen toegankelijk. Voor de voorstellingen in de tenten en in Toermalijn betaalt u voor een kind € 3,- en voor een volwassene € 4,50.
Alle voorstellingen vinden plaats op de zaterdag- en zondagmiddag vanaf 11.00 uur en duren een half uur. Ze worden gespeeld in het theater van Poppentheater Toermalijn en in grote tenten die speciaal voor het festival worden opgezet in Park Randenbroek. Ook met minder goed weer zit iedereen dus droog.
De toegang tot het festivalterrein is gratis. Voor de voorstellingen in de tenten moet een kaartje worden gekocht in de online verkoop via de website.
Dit jaar is het Leusden Jazz Festival van 1-4 september. Maar liefst vier dagen lang staat Leusden in het teken van Jazz, Soul en World Music. Leusden Jazz is er voor iedereen, voor jong en oud, voor wie wil dansen maar ook als je wilt genieten van intieme luisterconcerten. Geniet van mooie muziek, elkaar en van de prachtige locatie met een topkeuken in de Four Seasons.
18:00-20:00 – Leticia y su Rumbadama | Latin Special
18:00-20:00 – JazzDJ
20:00-21:15 – Alexander Beets ‘The Hurricane’ Beets Quintet ft. Nathalie Schaap
21:15-22:30 – Hans Dulfer ”The Legend”
22:30-23:45 – Venus Tunes Live
Met haar jazzy stem en grote virtuositeit weet (de van oorsprong Soesterse) Rosamint haar luisteraars te bekoren met standards uit het American en het Latin Jazz songbook. Rosamint speelt met alleen maar leuke mensen dus het zal een fijne band met goede vrienden worden (jazz is muziek geworden vriendschap). Een ouderwets Artishock avondje: swingen met fijne muzikanten!
Na haar afstuderen aan het Utrechts Conservatorium zingt Rosamint in verschillende formaties als gastsoliste en heeft zij haar eigen bands zoals het ‘Rosamint Faas Trio’ en ‘Cinnamon Rose’. Met ‘Cinnamon Rose’ werd de cd ‘Anything Goes’ uitgebracht, een cd met uitsluitend werken van Cole Porter waarmee de band al vele malen heeft opgetreden door heel Nederland.
Bezetting:
Rosamint Faas – zang
Dimitri Shapko – tenorsax
e.a. (t.b.a.)
Tijdens de pandemie verhuisde de zanger terug naar California, dicht in de buurt waar hij opgroeide. Er ontstond ruimte en tijd om te reflecteren en te beschouwen. Het leidde tot een vierde studioalbum ‘Identity Crisis’ dat op 6 mei verschijnt. Het album bestaat onder andere uit zijn nieuwe single ‘In Case You Missed It’ en recente hits als ‘Better Tomorrow’ en ‘Cold’ die gezamenlijk al meer dan 50 miljoen keer gestreamd werden.
Deze zomer is hij terug in Nederland en reist samen met zijn band langs de mooiste openluchttheaters voor een heerlijke zomerse muzikale avond.
Matt Simons:
Simons groeide op in Palo Alto, Californië als kleinzoon van twee operazangers. Hij bracht een groot deel van zijn vroege leven door met het studeren van jazz en klassieke muziek voordat hij zijn eigen popidentiteit als songwriter en tekstschrijver ontwikkelde. Het duurde niet lang voordat hij stappen ondernam om zijn releases online te promoten. Tot zijn verbazing trokken zijn aansprekende popsongs een publiek aan in Nederland, waar zijn carrière echt van de grond kwam. Een sync op een Nederlandse tv-show en een reeks tourdata, betekende dat hij de perfecte basis had om een carrière in het buitenland op te bouwen. Deepend’s remix van ‘Catch & Release’ borrelde organisch op en eindigde als een van de grootste hits van 2016, met gouden en platina-status in een flink aantal landen en haalde de top van de Europese Airplay-hitlijst. ‘We Can Do Better’ (2018), ‘Open Up’ (2019) en ‘Better Tomorrow’ (2020) volgden op de voet en het succes bleef zich nog verder uitbreiden. Vanaf de begindagen van zelfpromotie tot meer dan 1 miljard streams is een indrukwekkende reis geweest die maar blijft doorgaan.
Begin 2022 bracht hij samen met de Nederlandse zangeres Tabitha de titelsong uit voor de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm ‘Ik Wist Het’.
Voorprogramma, OSKA:
De Oostenrijkse OSKA groeide op in een groot muzikaal gezin. Haar moeder was ook muzikante en vulde het huis met het geluid van gitaren, Ierse muziek en ballet. OSKA, ofwel Maria Burger, leerde zichzelf gitaar spelen, begon nummers te schrijven en haalde inspiratie uit Joan Baez, Regina Spektor, Jack Johnson, Kate Nash, Sara Bareilles en Ierse volksmuziek. In 2022 kwam haar debuutalbum ‘My world, My love’ uit. OSKA houdt van heldere melodieën, grooving ritmes en poëtische teksten, die de singer-songwriter dan ook graag verwerkt in haar nummers.
⏰ 19.30: Theater open
⏰ 20.30: Voorprogramma OSKA
⏰ 21.15: Matt Simons
Zaterdag 3 september komt Chimi Chimi terug naar FLUOR! Waan jezelf terug in de tijd van 90’s / 00’s hiphop rnb, terwijl je een custom Chimi cocktail drinkt.
Van Beyonce tot Shakira, van Usher tot R.Kelly. Alle klassiekers komen voorbij met een vleugje van nu om het af te toppen! Kan de dansvloer jou niet meer aan? Dan kan jij in de 2é zaal lasergamen met al je vrienden.
Let op: Chimi Chimi is 18+
Stefan Gerritsen is een veelzijdige klassieke gitarist met een repertoire dat zich uitstrekt van oude muziek tot de nieuwste composities. Daarnaast schuwt hij het avontuur niet en initieert hij nieuwe projecten om het repertoire voor de klassieke gitaar uit te breiden.
Naast de klassieke gitaar bespeelt hij ook een zogenaamde 31-toongitaar, een instrument gebaseerd op het stemmingssysteem van de 17e eeuwse Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens. Dit instrument leent zich door zijn zuivere tertsen uitstekend voor muziek uit de Renaissance en Barok. Stefan maakt ook deel uit van microtonaal ensemble Scala, waarin hij ook elektrische gitaar speelt. Met Verso, zijn duo met Panfluitist Matthijs Koene won hij vele concoursen: -Vriendenkrans en Concertgebouwprijs (Amsterdam, 2003) -Cómradio eigentijdse muziek prijs (Barcelona, 2003) -Finale plaatsen in “the CAG music competition” New York (2005 en 2006) -IBLA Grand Prize Top Winner Award en Piazzolla Award (Italië, 2006). In 2007 maakten zij hun debuut in de Carnegie Hall in New York. Zij maakten verschillende cd’s, die zeer lovend werden ontvangen. Hun tweede cd “Chasing Piazzolla” kreeg in juni 2016 vier sterren in de Volkskrant.
Stefan droeg bij aan het tot stand komen en uitvoeren van vele nieuwe composities. Dit betreft niet alleen muziek voor verschillende ensembles, maar ook solorepertoire en recentelijk composities voor de combinatie koor en gitaar. Naast zijn inspanningen voor nieuwe muziek voor gitaar in combinatie met andere instrumenten, is hij ook een gepassioneerd vertolker van het Spaanse en Zuid-Amerikaanse repertoire en speelt hij oude muziek van Sweelinck tot Bach.
Stefan studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Eisenhardt en behaalde in 1998 het diploma Docerend Musicus met onderscheiding. In 2000 voltooide hij zijn opleiding Tweede Fase Cum Laude. Naast de lessen aan het conservatorium werd hij intensief gecoacht door de Canadese gitaar-virtuose Laura Young. In 2001 studeerde hij aan het vermaarde Escola Luthier te Barcelona bij Alex Garrobé.
Daarnaast nam hij deel aan vele internationale gitaarfestivals en volgde masterclasses bij onder andere Manuel Barrueco, Nigel North en Roberto Aussel. Hij was finalist van verschillende gitaarconcoursen en won in november 2006 de tweede prijs van het internationale gitaarconcours van Zwolle. In augustus 2005 gaf Stefan een recital met Renaissance en Barok muziek voor toenmalig koningin Beatrix.
Stefan speelde met gerenommeerde ensembles voor hedendaagse muziek en maakt deel uit van diverse ensembles voor hedendaagse Kamermuziek. Daarnaast treedt hij op als solist met grotere bezettingen zoals in het luitconcert in D van Antonio Vivaldi en het concert voor gitaar en orkest van Heitor Villa- Lobos. Hij was vele malen te beluisteren op radio en televisie in zeer uiteenlopende muzikale stijlen: van een tango voorstelling met de Argentijnse zangeres Roxana Fontan, tot nieuwe muziek voor 31-toons gitaar.
Dit jaar is het Leusden Jazz Festival van 1-4 september. Maar liefst vier dagen lang staat Leusden in het teken van Jazz, Soul en World Music. Leusden Jazz is er voor iedereen, voor jong en oud, voor wie wil dansen maar ook als je wilt genieten van intieme luisterconcerten. Geniet van mooie muziek, elkaar en van de prachtige locatie met een topkeuken in de Four Seasons.
11:00-12:00 – KIDS Jazz: Delfos and the Jazzzzzzers ”Kleine Louis”.
13:00-14:30 – Bas Toscani/Sven Rozier Quintet ft. Lucas Santana
15:00-17:00 – Later als je Big Band ft. Laura Fygi
Reeds 18 jaar organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers het Poppentheaterfestival op haar vertrouwde plek Park Randenbroek in Amersfoort (altijd) in het eerste weekend van september.
Poppen in het Park is er voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar, ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Poppen in het Park biedt een bijzondere programmering met een verscheidenheid aan poppen- en marionettentheater met zowel voorstellingen ‘uit de oude doos’ als hedendaags poppenspel. Het festivalterrein en de voorstellingen op het open veld zijn voor iedereen toegankelijk. Voor de voorstellingen in de tenten en in Toermalijn betaalt u voor een kind € 3,- en voor een volwassene €4,50.
Alle voorstellingen vinden plaats op de zaterdag- en zondagmiddag vanaf 11.00 uur en duren een half uur. Ze worden gespeeld in het theater van Poppentheater Toermalijn en in grote tenten die speciaal voor het festival worden opgezet in Park Randenbroek. Ook met minder goed weer zit iedereen dus droog.
De toegang tot het festivalterrein is gratis. Voor de voorstellingen in de tenten moet een kaartje worden gekocht in de online verkoop via de website.
Deze salsaband is oorspronkelijk opgericht als de huisband van de Amsterdamse Salsaclub Mystique. In deze club trad de groep wekelijks op voor salsadansers en begeleidde ze regelmatig speciale gasten uit de internationale salsascene waaronder trombonist Jimmy Bosch, Frankie Vasquez en Herman Oliviera.
Los Misticos bestaat onder meer uit zangeres Gianna Tam (Latin Devils, Spanish Harlem) en de twee jonge veteranen Juan ‘Bulu’ Viloria op conga’s en Lucas van Merwijk op timbales. De band heeft daarnaast uitsluitend topmusici in de gelederen waaronder babybassfenomeen Adinda Meertins uit Suriname.
Het repertoire bestaat uit swingende hard core Salsa Dura, grotendeels gearrangeerd door toparrangeur en pianist Marc Bischoff. Stilzitten is geen optie!
Line-up:
Gianna Tam – vocals en percussie
Adinda Meertins – bass
Juan ‘Bulu’ Viloria – conga’s
Marc Bischoff – piano
Oscar ‘Chucky’ Cordero – trompet
Gerrit Jan Binkhorst – sax
Lucas van Merwijk – timbales