Vind hier uw meest complete cultuuragenda
van Amersfoortcultuurstad.
klik op het agenda-evenement voor meer informatie.
Klik in categorieën je meest fijne producties aan!
Zwoele tonen, soepele dansmoves en zomerse vibes… Sinds 10 jaar werkt DJ Lady Caro als Latin DJ met heel veel plezier op feestjes en laat zij iedereen dansen en genieten.
Haar passie en specialiteit is vooral de latin music, salsa, bachata, zizomba, merengue etc. etc. Ze bouwt elke donderdagavond een swingend feestje bij ons, we zien je snel!
Elke donderdagavond van 21:00 tot 01:00
Entree € 5,- (kan ter plekke betaald worden)
Meer info via 06 37 17 58 13 (DJ CARO
Iedere vrijdag is Fort33 geopend voor het Muziekcafé.
Ga gezellig langs voor een drankje en lekkere muziek!
We leven op de golven van ons bestaan, met aan de ene kant de innerlijke gemoedsbewegingen tussen blijdschap en verdriet en aan de andere kant de cyclische bewegingen van de natuur. Geheel in de stijl van Another Kind of Blue onderzoekt choreograaf David Middendorp in de nieuwe avondvullende voorstelling Wave welke rol techniek speelt in ons leven en hoe techniek de alomtegenwoordige golfbewegingen van ons bestaan beïnvloedt. De vier choreografieën Airman (2018), Frequentie & Frequentie² (wereldpremière), 15 Minute Universe (2009) en Hands ON Stage (wereldpremière), werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens en technologie.
Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling biedt Flint een inleiding aan. Voor € 3,00 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee.
Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa weet één ding heel zeker, namelijk dat ze niks zeker weet. In haar eerste voorstelling Met z’n allen zoekt ze daarom naar duidelijkheid. Dat heeft vooralsnog weinig duidelijkheid opgeleverd. Wel scherpe grappen en mooie liedjes waarin Lisa wordt begeleid door een live-band/dansgroep die bestaat uit… Lisa.
Foto © Aisha Zeijpveld
In Rubens Meisjes, wachten drie twistende naaktmodellen om geportretteerd te worden. Het vierde model, Suada, laat echter op zich wachten. Wanneer de vrouwen na verloop van tijd de gruwelijke reden van haar afwezigheid ontdekken, maakt de onenigheid tussen hen ruimte voor toenadering. Club Lam pakt clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig én humoristisch aan.
Rubens Meisjes stelt de esthetiek van het feminiene aan de kaak en onderzoekt de rol van kunst in de objectivering van het vrouwenlichaam. Een geheel nieuw toneelstuk over vergeten muzes, niet erkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.
Eeuwenlang hebben wij door de ogen van schilder Peter Paul Rubens mogen genieten van volmaakte vrouwen in Eva-kostuum, maar nu is het tijd dat deze vrouwen hun visie op schoonheid en kunst met ons delen. Wie waren zij en waarom werden zij uitgekozen om vereeuwigd te worden in deze dure omlijsting?
Club Lam laat met ‘Rubens Meisjes’ historische vrouwen zelf aan het woord. Op humoristische manier pakt Club Lam clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt met maatschappijkritiek, ontdoen de drie vrouwen van Club Lam zich van de male gaze en laten de vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord. Club Lam zet zich in voor betere vrouwrollen in de cultuurindustrie.
Credits
Actrices: Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn
Tekst: Marloes IJpelaar
Beeldregie: Deniz Campinar
Spelcoach: Ellen Goemans
Campagnebeeld: Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis
Vormgeving PR: Renee Mes – Kostuum: Julia Suyker
Techniek: Douwe Bulten, Luca van Deurzen
Technisch Producent: Ramses van den Hurk
Marketing & PR: Bo Peters
Financien: Bregje Stax
Expositie: Noor Houtakkers
Scène fotografie: Henk van den Hurk
Dr. Bird is een 8-koppige, instrumentale band en speelt ska-jazz & early-reggae. Dit gezelschap neemt je mee op een muzikale reis. Een ska-trip!
Aan boord wordt u getrakteerd op mooie pakkende melodieën van blazers, op smaak gebracht met toetsen en gitaren, op een swingend bed van bas, drums en percussie.
De basisingrediënten van deze vrolijke en verrassende muziek, met veel ruimte voor improvisatie.
De ska trip begint natuurlijk in Jamaica, geboorteplaats van ska en reggae. Toen het land in 1962 onafhankelijk werd, was ska de soundtrack. Vrijheid klinkt!
Dr. Bird brengt diverse klassiekers uit deze tijd en doorspekt dit met mooie en frisse stukken uit alle delen van de wereld waar deze Freedom Sounds te horen zijn.
Gewapend met gitaren, hazy vocals en mellow synths maakt Bitterlemon aanstekelijke songs. Meng indierock met synthpop, lo-fi, shoegaze afgetopt met een flinke dosis melancholie en je krijgt een unieke mix die Bitterlemon zelf omschrijft als fever dream pop.
Het eclectische vijftal won in 2022 de bandwedstrijd Kei van Amersfoort en is klaar om met hun sterke eigen sound de podia te bestormen. Het eerste studiowerk van de band ligt inmiddels op de planken en zal niet lang meer op zich laten wachten.
Op 10 februari om 21:00 komen ze onze Saloon onveilig maken. Kom lekker op tijd voor een goed plekje, tot dan!
Twee coverbands uit de omgeving van Amersfoort in een unieke line-up: Final Attempt en Funk Delight.
Met een gevarieerde mix van klassieke funk, soul en disco covers uit de jaren 70 tot de pop en R&B hits van vandaag. Waan je terug in tijd met medleys van o.a. Abba, Queen, Stevie Wonder en EWF of groove op de nu-disco van Dua Lipa, Jamiroquai en Bruno Mars.
Muziekleerlingen van de Muziekschool van Scholen in de Kunst laten regelmatig van zich horen in de Espressobar van het Eemhuis. Deze kleine concertjes zijn op zaterdagochtend om 11.00 uur en zijn gratis bij te wonen. Kom een keer luisteren, wie weet luister je wel naar een muzikaal talent in de dop.
Zaterdag 11 februari verzorgen de pianoleerlingen van de School voor Talent Muziek een uitvoering in de Espressobar van het Eemhuis van 11.00 – 12.00 uur.
Traditiegetrouw organiseert Amateurkunst033 inloopconcerten voor koren en koorliefhebbers. De inloopconcerten door koren zijn een jaarlijks terugkerend evenement met altijd enthousiaste reacties en grote belangstelling van het publiek. Acht koren treden deze middag gratis op.
Franstalige pareltjes van o.a. Poulenc, Nieland en Willaert.
Vrouwenkoor Capricciosa werd in 1994 opgericht en neemt sindsdien in het Amersfoortse culturele leven een originele plek in. In het repertoire is zowel geestelijke als wereldlijke muziek vertegenwoordigd. De titel ‘Toonkunst’, die Capricciosa in 1999 werd toegekend, sluit aan bij de muzikale uitdagingen die het koor zichzelf stelt. Capricciosa houdt van verrassende en (relatief) onbekende muziek. Het koor heeft momenteel 12 vaste leden en enkele projectleden. Meestal wordt er vierstemmig gezongen. Het streven is om 2 keer per jaar een concert te geven.
Laat je meenemen op een emotionele reis vol verrassingen! New Choreographic Design presenteert de dansproductie “DWARS – door Verwachtingen, Connecties en Gedachtes heen” op 11 Februari.
Dit nieuwe en spannende dansstuk zal je meenemen langs een pad van ontdekking en verbinding, waarbij we verwachtingen zullen doorbreken.
Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van deze professionele maar vooral betekenisvolle en krachtige ervaring, gepresenteerd door een gezelschap waar iedereen welkom is.
Jeroens Clan maakt korte metten. Hele. Korte. Metten. Of ja, niet héle korte metten, maar ook zeker niet te lang. Metten die in ieder geval aan de korte kant zijn. Dat soort metten. Die maken ze. Zeer waarschijnlijk.
Na hun succesvol ontvangen debuutprogramma ‘Tere zieltjes’ komt cabarettrio Jeroens Clan nu met ‘Korte metten’. Een avondvullende voorstelling vol snelle scènes, rauwe liedjes en nietsontziende grappen. Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter maken op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Huilen doen ze thuis wel.
De pers over Jeroens Clan:
“Het drietal geeft een dramaturgisch interessante, vernieuwende draai aan dat mensonterende cabaret, zoals dat van Hans Teeuwen en Theo Maassen.” – Theaterkrant
“Een bijzondere combinatie van grofgebektheid en onzekerheid […] waarmee ze een eigen geluid toevoegen aan het cabaretlandschap.” – Leidsch Dagblad
“Het cabarettrio maakte een strak gemonteerd programma met een inhoudelijk interessant uitgangspunt.” – NRC Handelsblad
Foto – Merel van Dooren
Concert van PetitSoli met werken over Licht en Vrede van o.a. Jenkins, Whitacre, Vasks.
Een kamerkoor binnen een Oratoriumvereniging, dat komt zelden voor! Is SoliAmersfoort daarin wellicht ook uniek?
PetitSoli is in 2001 ontstaan uit enkele enthousiaste leden van het grote koor die méér wilden. Het kleinkoor heeft een heel eigen repertoire en eigen optredens en straalt bij iedere uitvoering uit dat zingen leuk is en dat klassieke muziek spannend, afwisselend, mooi, vrolijk of serieus kan zijn.
Onder de inspirerende leiding van dirigent Paul Valk wordt vooral a-capella repertoire ten gehore gebracht en vertoeven we nu eens in opgeruimde renaissancesferen en dan weer in fluwelen romantiek of diepgravende kerkmuziek. Zingen in PetitSoli is een uitdaging!
Alle leden van PetitSoli zingen ook in het Oratoriumkoor SoliAmersfoort.
Jawad Es Soufi laat via zijn alter ego Sloegie zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe die drie factoren ervoor hebben gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is. Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. Hoe hij in drie jaar tijd van LWOO naar VWO is doorgestroomd is een proces waar u versteld van gaat staan! Met anekdotes en muzikale parodieën neemt Jawad u mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.
Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt. Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels voor het theater. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Wij kunnen niet wachten om hem in Flint te verwelkomen!
Foto © Jaap Reedijk
Willem is een oer Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon.
De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’.
Uiteindelijk is Waylon ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album ‘Gewoon Willem’ is een eerbetoon aan zijn wortels. Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep.
In de theatershow Gewoon Willem geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. Daarnaast eert hij de muziek die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes; alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Waylon brengt een schatkamer aan repertoire mee naar Amersfoort, verrijkt met mooie eigen liedjes.
‘Gewoon Willem’. Niets meer maar zeker niets minder!
De Kleine Zeemeermin de Musical komt terug naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze populaire familievoorstelling word je meegenomen in het magische sprookjesverhaal, met de mooiste zang en indrukwekkende dans.
De Zeemeermin mag op haar 18e eindelijk naar de oppervlakte zwemmen en de wereld van daarboven bekijken. Daar wordt ze verliefd op een prachtige Prins. Ze wil net als hem een mens worden, en met de prins trouwen. Maar daarvoor heeft ze eerst benen nodig. De Zeeheks stelt haar voor een onmogelijke keuze. Ze kan de Zeemeermin benen geven, maar dan is ze voor altijd haar stem kwijt. Of zou er nog een andere magische mogelijkheid zijn…
Laat je betoveren in deze onderwaterwereld, en geniet van De Kleine Zeemeermin de Musical!
Een programma waarin de geest en ziel van creatieve en getroebleerde componisten onder de loep worden genomen.
Het Tesla trio is een jong trio dat de Nederlandse podia bestormt. Het Tesla Trio bestaat uit de Servische violiste Nataša Grujić, de Portugese celliste Isabel Vaz en de Nederlandse pianist Daniël Kool. Naast hun diverse achtergronden hebben zij een veelzijdige blik op muziek en staan hun concerten in het teken van het creatief combineren van muziek met andere kunststijlen. Ze houden daarnaast van interactie met het publiek, waardoor hun optredens heel persoonlijk en toegankelijk zijn. In hun meest recente programma combineren zij de muziek met een lezing, waarbij de muziek wordt verbonden aan de psychopathologie en de ziel van enkele van de meest creatieve en getroebleerde componisten onder de loep wordt genomen.
Programma
Debussy – Piano Trio
Takemitsu – Between Tides
M. Ravel – Piano Trio
Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.
Ga gezellig met CineSingle naar de film. CineSingle is een filmmatinee op zondag als ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden.
Martin McDonagh: The Banshees of Inisherin
Op een pittoresk eiland gevuld met Ierse landschappen én Ierse tongvallen verbreekt de norse Colm geheel onverwachts zijn hechte vriendschap met Pádraic. Dat loopt uit de hand.
De goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) belanden in een moeilijke situatie wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Maar… zij heeft ook weer haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.
Regisseur Martin McDonagh (‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’) herenigd weer met Colin Farrell en Brendan Gleeson, met wie hij eerder de succesvolle zwarte komedie ‘In Bruges’ (2008) maakte. ‘The Banshees of Inisherin’ is een nieuw juweeltje, met McDonagh’s karakteristieke mengelmoes van geweld, humor en sterke personages. Grappig, tragisch en bij tijd en wijle behoorlijk shockerend.
Lengte film: 113 minuten.
De Kleine Zeemeermin de Musical komt terug naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze populaire familievoorstelling word je meegenomen in het magische sprookjesverhaal, met de mooiste zang en indrukwekkende dans.
De Zeemeermin mag op haar 18e eindelijk naar de oppervlakte zwemmen en de wereld van daarboven bekijken. Daar wordt ze verliefd op een prachtige Prins. Ze wil net als hem een mens worden, en met de prins trouwen. Maar daarvoor heeft ze eerst benen nodig. De Zeeheks stelt haar voor een onmogelijke keuze. Ze kan de Zeemeermin benen geven, maar dan is ze voor altijd haar stem kwijt. Of zou er nog een andere magische mogelijkheid zijn…
Laat je betoveren in deze onderwaterwereld, en geniet van De Kleine Zeemeermin de Musical!
De Kleine Zeemeermin de Musical komt terug naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze populaire familievoorstelling word je meegenomen in het magische sprookjesverhaal, met de mooiste zang en indrukwekkende dans.
De Zeemeermin mag op haar 18e eindelijk naar de oppervlakte zwemmen en de wereld van daarboven bekijken. Daar wordt ze verliefd op een prachtige Prins. Ze wil net als hem een mens worden, en met de prins trouwen. Maar daarvoor heeft ze eerst benen nodig. De Zeeheks stelt haar voor een onmogelijke keuze. Ze kan de Zeemeermin benen geven, maar dan is ze voor altijd haar stem kwijt. Of zou er nog een andere magische mogelijkheid zijn…
Laat je betoveren in deze onderwaterwereld, en geniet van De Kleine Zeemeermin de Musical!
Three chords and the truth, dat is wat de Americana-formatie The Heartstrings u komt brengen! Persoonlijke verhalen achter de liedjes: recht uit het hart.
Dit sprankelende kwartet staat bekend om hun loepzuivere samenzang; driestemmig en persoonlijk. Zanger/gitarist Tom Schraven en zangeressen Marijke Nuchelmans en Maartje Waanders die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene en hun eigen albums hebben uitgebracht, besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor countrymuziek ontdekten. Zij worden muzikaal bijgestaan door Dennis Weelink op toetsen.
Ze laten hun eigen visie los op bekende en minder bekende liedjes, geïnspireerd door Americana: popmuziek met country- en folkinvloeden.
Het publiek beleeft klassiekers en verborgen pareltjes van o.a. artiesten als James Taylor, Little big town, The Chicks, Lady A, Alison Krauss, Emmylou Harris, Dolly Parton en CSN. Daarnaast brengen zij ieder hun eigen werk, mede geïnspireerd door bovenstaande artiesten.
The Wink Rock ’n roll band , Dat 3 mannen zoveel energie kunnen verplaatsen. De optredens van The Wink zijn altijd een succes en hun voorliefde voor The Stray Cats steken zij dan ook niet onder stoelen of banken. Rock, Rock ’n Roll, Rockabilly? Geef het maar een naam die jij wil. Wij noemen het Rock ’n Roll met een rauw randje.
Jawad Es Soufi laat via zijn alter ego Sloegie zien hoe opvoeding, omgeving en onderwijs een grote rol hebben gespeeld in zijn leven. Hoe die drie factoren ervoor hebben gezorgd dat hij de persoon is die hij vandaag de dag is. Jawad maakt een hilarische en toch bijzondere achtbaan mee in zijn middelbareschooltijd die doorslaggevend is geweest in zijn ontwikkeling. Hoe hij in drie jaar tijd van LWOO naar VWO is doorgestroomd is een proces waar u versteld van gaat staan! Met anekdotes en muzikale parodieën neemt Jawad u mee in zijn analyses en observaties over zijn opvoeding, omgeving en onderwijstijd.
Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt. Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels voor het theater. Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Wij kunnen niet wachten om hem in Flint te verwelkomen!
Foto © Jaap Reedijk
Monday Miles, dé jamsessie op de maandagavond.
Deze vinden al jaren plaats, waarvan de afgelopen jaren onder leiding van Sebastiaan Mulder en Rob Elfrink.
Deze sessie gaat over niets anders dan met elkaar de magie en het plezier van het samen muziek maken en luisteren vieren. Die momenten waarin iemand die nog nooit met een band heeft gespeeld, dat hier voor het eerst aandurft. De momenten waar een jazzmusicus voor het eerst Rock speelt en andersom net zo goed.
Al met al: een vrijblijvende sessie waar alles kan gebeuren!
Inloop is om 20:00, we starten met spelen om 20:30. Entree is gratis en volledige backline, inclusief combo-instrumenten is aanwezig.
-geannuleerd- Bariton/regisseur Marc Pantus biedt Wagnerfans een buitenkansje: een aangepaste versie van de derde en laatste ‘verlossingsakte’ uit de opera Parsifal.
De derde acte van Wagners opera Parsifal is een wonder van kleur en harmonie, waarin Wagner tot het uiterste gaat, zowel in muzikale als inhoudelijke zin. Geniet van een volledige uitvoering, in een bewerking voor drie zangers, piano, harmonium, synthesizer, basgitaar en klokken. In deze sterk gereduceerde versie zingen drie mensen de vier rollen. De handeling vindt plaats in de huiskamer van een verpleegtehuis. De kamer is bevolkt met patiënten die op de dood wachten, en hun verzorgend personeel. We zitten dus in feite allemaal in de wachtkamer, wachtend op verlossing. Ondertussen klinkt de bedwelmende, meditatieve muziek van Wagner. Het kerkinterieur vormt het natuurlijke decor voor Wagners laatste werk en speelt een belangrijke rol in de apotheose van de opera. Een opera als een spirituele sessie in de mystieke omgeving van de Sint Aegtenkapel.
De uitvoeringen worden in het Duits gezongen en Nederlands ondertiteld.
Grenzeloos
De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Van jazzy klanken tot 17e -eeuwse schilderwerken en een hele nieuwe versie van Wagners Parsifal: niets is te gek in Grenzeloos.
Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me.
De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt. Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen.
Spijt van deze route? Ach “never look back” tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijk spiegel begrijpt.
Foto © Ali Mousavi
Luisteren, dansen, genieten ‘a lo Cubano’ met Alfonso Eduardo Herrera ‘El Coco’. Hij werkte op Cuba met grootheden zoals trompettist Jesus Alemany, Enrique Alvarez en de Cubaanse muzikale institutie ‘Orquesta Sensación’. In 2003 kwam hij naar Nederland en hij treedt op met iedere belangrijke Latinband in het land. Eduardo: “zingen is mijn leven”. Hij staat garant voor een warm muzikaal feest waar iedereen blij van wordt. De combinatie van Alfonso Eduardo Herrera ‘El Coco’ en de internationale topmusici van Descarga Timbera zorgt voor een tropische en muzikaal gevarieerde avond in de Observant!
Line-up:
Alfonso Eduardo Herrera ‘El Coco’ – zang, güiro
Nils Fischer – tumbadora
Leonid Muñoz – pailas
Marc Bischoff – piano
Samuel Ruiz – bas
Foto © Minou Spits
Explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek smelten samen tot een poëtisch dansconcert over afscheid nemen.
Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom een hedendaags requiem met stevige autobiografische inslag. La despedida betekent letterlijk het moment van afscheid nemen en zit in alles wat bestaat. Het afscheid van de dag, een reis die ten einde komt, een levensfase die plots niet meer is, dierbaren die verdwijnen en het opgeven van verlangens, verwachtingen en dromen.
‘La Despedida’ is een zoektocht naar de basis, het verhaal en de kracht die schuilgaan achter de emotie verdriet en de actie en reactie van afscheid nemen. Een bedachtzame voorstelling waarin innerlijke emoties heftig huishouden en de liefde zegeviert. Een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.
‘La Despedida’ is de tweede voorstelling van het nieuwe LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. De voorstelling zal onmiskenbaar verwijzen naar het jarenlange partnerschap van Van Deutekom met wijlen Jens van Daele.
LAVA Collective creëert eerlijke, beklijvende dansproducties waarin de menselijke emotie een belangrijke rol speelt. Het werk verrast telkens weer en laat schoonheid doorschemeren in rauwheid. De voorstellingen worden ook bestempeld als ‘dansconcerten’. Vanuit het principe ‘alles of niets’ en tegelijkertijd kwetsbaar en herkenbaar, komt het werk dichtbij. Niet om je te laten begrijpen met je verstand, maar om te laten voelen met je buik.
Het Parool over de voorstelling ‘Furia’ die vorige seizoen in onze zaal te zien was: “krachtige en indringende dans”
De Volkskrant gaf ★★★★ en schreef: “Choreograaf Patricia van Deutekom laat vrouwen in Furia hun boosheid vieren, in plaats van die te negeren.”
Foto © Judith Zwikker
Fort33 & Lariks maken elke donderdag het podium vrij voor een TE GEKKE wekelijkse jamsessie voor jongeren!
Speel jij een instrument? Hou je van zingen, rappen of beats maken? Wil jij je muzikaal verder ontwikkelen? Kom dan gezellig langs om lekker met elkaar te jammen onder leiding van onze twee enthousiaste hosts, Sebastiaan en Paolo.
Er is een volledige backline aanwezig en er wordt iedere sessie gezorgd voor mooi licht en geluid, zodat er iedere keer weer een kleine show kan worden gegeven.
Klinkt dit je als muziek in de oren? Kom dan gauw een keer binnenwaaien!
PS Vind je het nog iets te spannend om gelijk mee te doen? Je kan natuurlijk ook gewoon een keertje komen kijken en luisteren!
De VolksUniversiteit Amersfoort organiseert 2 lezingen van 2 uur op donderdagavond 9 en 16 februari van 20.00 tot 22.00 uur in het Rietveldpaviljoen.
Er wordt vanuit gegaan dat alles kunst kan zijn. Mits vanuit de ‘juiste’ regels, conventies of machtsverhoudingen verklaard. Maar als alles kunst kan zijn, wat onderscheidt kunst dan van andere zaken? Wat zijn die spelregels en conventies? Door wie worden ze bepaald?
Hoe bepalend zijn context, tijdsgeest, genre, naamsbekendheid van de kunstenaar, het geoefende oog? Is er een boodschap, een gelaagdheid, complexiteit. Een herkenbaar verhaal? En hoe past de kunstenaar de antwoorden toe op zichzelf en z’n werk?
-wachtlijst- Waar was je nou Visscher ? Ja sorry hoor !
Moest even door een pandemie en een winterslaap heen.
En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat u toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen.
Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs
En misschien was dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer.
Vandaar dat we ook even het verleden induiken.
Van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm !) tot de stotterende man van motorclub No Calendar.Wie weet.
amen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, moet het wel een typische Visscheravond worden.
Ik sta in ieder geval te trappelen om uw theater op de kop te komen zetten.
Mattias Spee, piano
Hans Henkemans Sonatine
Eigen werk Mattias Spee
MAAT saxofoonkwartet
Daniel Ferreira – Sopraan Saxofoon
Catarina Gomes – Alt Saxofoon
Pedro Silva – Tenor Saxofoon
Mafalda Oliveira – Bariton Saxofoon
Four Pieces for String Quartet, op. 81 – Felix Mendelssohn (1847) 6′
Cappriccio
Adagio for Strings – Samuel Barber (1936) 8′
Saxofoonkwartet, op 109 – Alexander Glazounov (1932) 14′
Canzona Varieé and variations I, II, IV and V
III. Finale
Mara Mostert, viool Laurens de Man, piano
Brahms Sonate nr 2 in A
de Falla uit Suite Populaire: Nana en uit La Vida breve: Danse Espagnole
Een lofzang op bewegen zonder doel en ontdekken wat je niet zoekt in een voorstelling vol energie, toevalligheden en muziek: een voorstelling waar je nou net niet op zat te wachten.
‘Met zo weinig tijd om te leven en over dingen na te denken heb ik net ongeveer de juiste hoeveelheid tijd besteed aan deze vlinder.’ – Richard Brautigan
Een doelloos bestaan kan echt niet meer. We zijn omringd door successen en alles ligt langs een meetlat. We willen meer. En meer is nooit voldoende. Het moet sneller. En het is nooit snel genoeg.
Júist daarom maken wij deze voorstelling. Want wat gebeurt er als je vergeet wat je allemaal moet behalen? En wat is dan een zinvol bestaan? Wat als niets meer moet en alles mag?
Vanuit een vurig geloof dat het doel alles heeft verziekt -het heiligt zelfs geen middelen- proberen we voor één keer niét zoveel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk te maken.
‘Hier zit niemand op te wachten’ is een lofzang op bewegen zonder doel en breekt een lans voor het ontdekken van dat wat je niet zoekt. Onder regie van Judith Faas brengt het Orkater-collectief More Dogs samen met vier fysieke spelers een montagevoorstelling vol energie, toevalligheden en muziek: een voorstelling waar je nou net niet op zat te wachten.
‘Hier zit niemand op te wachten’ is een lofzang op bewegen zonder doel en breekt een lans voor het ontdekken van dat wat je niet zoekt. Onder regie van Judith Faas brengt het Orkater-collectief More Dogs samen met vier fysieke spelers een montagevoorstelling vol energie, toevalligheden en muziek: een voorstelling waar je nou net niet op zat te wachten.
Foto © Sanja Marusic
Zwoele tonen, soepele dansmoves en zomerse vibes… Sinds 10 jaar werkt DJ Lady Caro als Latin DJ met heel veel plezier op feestjes en laat zij iedereen dansen en genieten.
Haar passie en specialiteit is vooral de latin music, salsa, bachata, zizomba, merengue etc. etc. Ze bouwt elke donderdagavond een swingend feestje bij ons, we zien je snel!
Elke donderdagavond van 21:00 tot 01:00
Entree € 5,- (kan ter plekke betaald worden)
Meer info via 06 37 17 58 13 (DJ CARO
Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren.
Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons wordt geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling i.s.m. Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper. Hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s? In ‘Een mooiere wereld’, vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En met hem kwamen de grote vragen. Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken? En wat voor mensen moeten we zijn of worden om dat te kunnen?
De Andersons gaan te rade bij Astrid Lindgren, de enige echte koningin die Zweden ooit heeft gehad, die tijdens haar leven duizenden kinderen en volwassenen troost en moed schonk en daarmee na haar dood niet is opgehouden. Haar geest zwiert nog rond en plant wijze en opstandige sprookjes in de hoofden van mensen die op zoek zijn naar wat werkelijk van waarde is. Een loodzware voorstelling? Nee. Veel vaker dan je zou vermoeden wordt er uitbundig gelachen. En omdat er in ‘Een mooiere wereld’ geen woord wordt gelogen, vertellen De Andersons niet alleen hun verhaal, maar dat van ons allemaal: van jonge ouders, grootouders, van iedereen die ooit kind is geweest.
‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.’ – Katinka Polderman
Credits
De Andersons: Anna Ågren en Roel Dullaart
script en dramaturgie: Sjoerd Kuyper
liedteksten: De Andersons en Sjoerd Kuyper
muzikale compositie: Roel Dullaart
regie: Agnes Bergmeijer
promotie: Mirte Droogers
techniek: Theo Tollenaar
lichtontwerp: Niels Kingma
decorontwerp: Nelly Blessinga
foto: Corné van der Stelt
In dit intieme concert van Denise Jannah en Bert van den Brink gaat het allemaal over romantiek en liefde. Wil je iets zeggen tegen die ene speciale persoon? Jouw geliefde? Een geliefde?
En wil je dat zeggen op een bijzondere, romantische manier, in een mooi liefdeslied? Schrijf dan voor het concert je naam en het nummer dat je wilt horen op een kaartje en gooi dat in de romantische mand.
Zo maak je kans op een spontane uitvoering van je favoriete nummer en ja, dat kan ook best swingend zijn. In handen van de charismatische zangeres Denise Jannah en pianist en accordeonist Bert van den Brink kan dit niet anders dan een mooie avond worden.
zang: Denise Jannah
piano en accordeon: Bert van den Brink
foto – Melle Meivogel en Fred Sonnega
Iedere vrijdag is Fort33 geopend voor het Muziekcafé.
Ga gezellig langs voor een drankje en lekkere muziek!
De Nacht van de Literatuur ontvangt in het KAdECafé vier schrijvers van nieuw verschenen boeken. Het gaat om drie schrijvers uit de regio Eemland en een landelijke debutant. Van één boek wordt een korte scène op de planken gebracht door leerlingen van de Theatervooropleiding Amersfoort. Er is met elke schrijver een interview over het boek en hun schrijverschap.
Te gast zijn:
Koen Caris – Stenen eten
Jelmer Soes – KID
Herman van Lunen – Wij wensen u veel succes met uw verdere leven
Vera van Brakel – Uit contact
Van het boek Stenen eten wordt een korte scene geschreven door leerlingen van de Theatervooropleiding Amersfoort.
-wachtlijst- Waar was je nou Visscher ? Ja sorry hoor !
Moest even door een pandemie en een winterslaap heen.
En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat u toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen.
Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs
En misschien was dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer.
Vandaar dat we ook even het verleden induiken.
Van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm !) tot de stotterende man van motorclub No Calendar.Wie weet.
amen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, moet het wel een typische Visscheravond worden.
Ik sta in ieder geval te trappelen om uw theater op de kop te komen zetten.
Muzikaal duo op gitaar en zang dat “Feel good” muziek van voorgaande jaren brengt. Van easy listening tot pop, soul en disco. Nummers van Janis Ian, Barbra Streisand, Lionel Richie, Crowded House, Luther Vandross, Wham en nog veel meer. Je wordt teruggebracht naar de tijden van weleer met misschien wel jouw guilty pleasure song. Zeer geschikt om onder het genot van een hapje en drankje weer eens bij te praten met je vrienden. Zorg dat je op tijd bent om een plaatsje te bemachtigen!
Ouwe Lulle Disco is een waar festijn voor iedereen van 35 jaar & up!
De lekkerste hits uit de 70s, 80s, 90s and naughts. Voor diegenen die weigeren hun wilde haren te verliezen en heel graag helemaal los gaan met gezellige mensen.
Bij de Ouwe Lulle Disco stap je letterlijk in een uitbundig warm bad
Van een ouderwets jeugdfeest waarin het lijkt of iedereen elkaar weer kent. Stellen dansen weer met elkaar en vrienden- en vriendinnen-clubjes worden weer uit het stof gehaald.
1 zaal volop Non – Stop – Disco – Dansen
Early bird tickets: € 10,- exclusief reserveringskosten
Regular tickets: € 12,- exclusief reserveringskosten
Kaarten: http://zandfoort.nl/ouwe-lulle-disco-show/
Zaal open: 21.00 uur
Noot: Verkochte kaarten worden niet teruggenomen.