Beste bezoeker/ster van Eempodium: onze agenda is normaliter tot de nok toe gevuld met activiteiten van alle 90 podia in en om Amersfoort.
Echter, door de lockdown gaan zo ongeveer alle events tot zeker 28 april 2021 niet door. Op een (enkele) online event en de test-events na.

Eigenlijk is er geen beter meezingrepertoire dan dat van ABBA…! (bijna) iedereen gaat in figuurlijke zin op de knieën voor dit Zweedse muzikale erfgoed. Van de meer melancholische liedjes, afkomstig van hun laatste album The Visitors, tot de grote opgewekte hits. Sommigen zeggen ‘guilty pleasures’, maar dan wel briljante! Met vocals van Sabine v.d. Hurk, Stella Slagboom en Barend Lapperre. Mickey Wagner en Peter Elbertse bespelen de piano.

Wakker worden met een croissant en Chopin? Ontbijten met muziek van Mozart of Vivaldi? Stadscafé De Observant biedt een ontbijtbuffet met live klassieke muziek. Het nieuwe seizoen van Ontbijt met Beethoven start op zondag 1 september met de jonge pianiste Noëmi Schermann.
Noëmi (1999) komt uit een muzikaal gezin. Haar moeder is altvioliste en haar vader violist en dirigent. Vanaf haar zesde jaar begon zij met pianolessen op de muziekschool in Amersfoort van Maud Nelissen. Vanaf haar zevende jaar begon Noëmi met zingen bij de opleidingskoren van Vocaal Talent Nederland, waar ze nog steeds met veel plezier deel van uitmaakt, inmiddels in het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor.
Sinds september 2017 studeert Noëmi piano aan het Utrechts conservatorium bij Henry Kelder, inmiddels in het derde jaar. Naast haar pianostudie geeft zij ook veel aandacht aan het schrijven van muziek. Een aantal werken van haar hand is inmiddels met succes uitgevoerd.

Ragazze Quartet heeft tijdens September Me 2019 een heuse pubquiz in petto voor de vrijdagmiddagborrelaars! De foyer van Flint wordt omgetoverd tot een gezellige pub waar quizmaster Jim Glerum zijn vragen afvuurt op de Bartók kenner én de nieuwsgierige leek.
Geïllustreerd met luisterrijke en tot de verbeelding sprekende muzikale voorbeelden door Ragazze Quartet, neemt Jim je mee terug naar de tijd van componist Béla Bartók (1881 – 1945). Zo wordt de op het eerste gehoor ingewikkeld klinkende muziek van deze meester onder het genot van een biertje (of twee) net zo gemakkelijk in het gehoor liggend als de jingle van je favoriete wasmiddel of een hit van Beyoncé.
De muziek blijft niet enkel anekdotisch: de Ragazze zullen het hele vijfde strijkkwartet van Bartók ten gehore brengen. Tegen die tijd kunnen alle quizzers lezen en schrijven met de muziek van Bartók, en wordt het een feest van herkenning.
De bar is en blijft geopend!

Wat te doen als u recht onder een draaiend ‘Wiel des Doods’ terecht komt? Juist: buik inhouden. En wat gebeurt er als er honderden gekleurde balletjes meestuiteren tijdens een trampoline-act? Kort samengevat: iets betoverend moois. En zo komt de Race Horse Company keer op keer met originele vondsten. Technieken uit het circus worden gecombineerd met attributen uit het dagelijks leven, moves uit de hiphopsfeer, maffe invallen en absurdistische grappen die voortspruiten uit het brein van een troepje ongepolijste kerels. Daarmee geeft Race Horse Company een rauwe draai aan het poëtisch georiënteerde Nouveau Cirque.
“This truly is an Edinburgh Fringe must-see!” ***** one4review.co.uk
“a mesmerizing and ingenious spectacle” ***** Broadwayworld.com
“simply thrilling and incredible” ***** Broadwayworld.com
“a troupe of the most dexterous, skillful human beings you may ever have been in presence of” ***** Broadwayworld.com

Voetballegende Willem van Hanegem vierde eind februari zijn 75ste verjaardag. In hetzelfde jaar geeft ‘de Kromme’, een van de beste en meest markante voetballers die Nederland heeft voortgebracht, een theatercollege in Amersfoort. Het gaat een exclusieve en bijzondere avond worden. Interviewer Eddy van der Ley neemt de in Utrecht opgegroeide Van Hanegem aan de hand van unieke (wedstrijd)beelden mee op een avontuurlijke reis door zijn rijke voetballeven, met onder meer aandacht voor het totaalvoetbal van Oranje en het WK van 1974 in West-Duitsland. Maar ‘de Kromme’, nog altijd razend populair door zijn volstrekt eigen kijk op leven en voetbal, praat ook uitgebreid over zijn jeugd in Utrecht, zijn tijd als voetballer en trainer bij de plaatselijke FC, zijn liefde voor het spelletje en de actualiteit van het moment. Na de pauze is er ruimte voor vragen vanuit de zaal en na afloop is er een meet & greet.
Presentator Eddy van der Ley is verguld met de komst van de iconische ex-topvoetballer naar Amersfoort. ‘Voor een hele generatie voetballiefhebbers uit de regio is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en eventueel te ontmoeten’, zegt hij. ‘Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.’

Wakker worden met een croissant en Chopin? Ontbijten met muziek van Mozart of Vivaldi? Stadscafé De Observant biedt een ontbijtbuffet met live klassieke muziek. Op zondag 6 oktober speelt harpiste Judith Jamin werk van onder andere Telemann en Watkins.
Judith Jamin (Maastricht, 1968) studeerde harp bij Edward Witsenburg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Erika Waardenburg in Utrecht. Daarnaast volgde zij lessen bij Germaine Lorenzini (Lyon). Ook nam zij deel aan diverse masterclasses. Na haar studie is Judith zich vooral gaan toeleggen op het spelen van kamermuziek in diverse bezettingen. Met fluitiste Francien Post vormt zij al sinds hun studietijd aan het Utrechts Conservatorium een duo.
Judith is een veelgevraagd harpiste bij diverse koren in het hele land. Daarnaast is zij verbonden aan Het Nederlands Begeleidingsorkest dat koorbegeleidingen door het hele land verzorgt. Ook als soliste is Judith regelmatig met dit orkest te horen.
Tijdens het ontbijtconcert bespeelt Judith twee van haar harpen. Het eerste gedeelte beslaat muziek tot 1860 (o.a. van Telemann, Parry en Glinka). Aangezien Judith sinds een aantal jaren in het bezit is van een prachtige originele Erard-harp uit 1857, speelt ze muziek uit die tijd het liefst op dit instrument. Het tweede gedeelte van het concert, met muziek vanaf 1900 (o.a. van Watkins en Andrès) zal Judith spelen op de moderne pedaalharp.
Met Inge van Keulen, Lea Zantinge en Luc van Kessel. Op zoek naar de subculturen van Zeist in EXPEDITIE ZEIST. Vandaag aandacht voor muziek & antroposofie. Zeist wordt immers het mekka van de antroposofie genoemd. Inge van Keulen, Lea Zantinge en Luc van Kessel zingen en spelen muziek geïnspireerd door inzichten van Rudolf Steiner en van Werbeck Valborg- Svardstrom. De instrumentalisten improviseren op Bleffert-instrumenten. Dit is slagwerk van hout en metaal dat prachtig klinkt en mooi is vormgegeven (oa gongs, bekkens, metallofonen, xylofonen, klankstaven) Ze zijn handgesmeed en op zoek naar hoe je de kern uit het materiaal laat klinken.
Luc van Kessel doet Werbeckzang. Hij woont in Finland en komt elke paar maanden naar Nederland voor workshops (intuïtieve pedagogiek en spel). Ook wordt er uitgelegd over de herkomst van de instrumenten, de manier van stemgebruik en het omgaan met de taal.

Wakker worden met een croissant en Chopin? Ontbijten met muziek van Mozart of Vivaldi? Stadscafé De Observant biedt een ontbijtbuffet met live klassieke muziek. Op 1 december speelt de jonge, maar getalenteerde pianist Matthijs Jongen. Matthijs Jongen speelt, geïnspireerd door zijn opa, sinds zijn zevende jaar piano. Hij had drie jaar les in Almere bij Reneé van den Bergh en zes jaar in Amsterdam bij Jorrit van den Ham. Na een intensief jaar van voorbereiding in de Talentenklas van de Kunstlinie Almere Flevoland, werd Matthijs in 2018 toegelaten tot het Utrechts Conservatorium. Daar studeert hij nu met veel motivatie en toewijding klassiek piano bij Henry Kelder. Naast zijn pianostudie aan de HKU begeleidt Matthijs regelmatig zangers en instrumentalisten en is hij vaste begeleider van het Operakoor in Almere.

Flip FabriQue, de jongste loot aan de Canadese circusboom, brengt een sensationele mix van acrobatiek, jongleerwerk, hoepelacts, humor en livemuziek. De leden kennen elkaar van de beroemde Quebec Circus School, vlogen uit naar topgezelschappen als Cirque du Soleil en Cirque Éloize, en werden in 2011 door oprichter en artistiek leider Bruno Gagnon bij elkaar gebracht. Met de debuutvoorstelling ‘Attrape-Moi’ denderde Flip FabriQue succesvol het internationale acrobatiekwereldje binnen en sindsdien zijn de zes leden zo’n beetje onafgebroken aan het toeren.
In ‘Transit’ laten ze zien hoe hun leven on the road eruitziet. Tegen een decor van metershoog opgestapelde koffers en kisten halen ze vaak adembenemende toeren uit. Denkt u alle diabolo-, hoepel- en jongleerkunstjes wel gezien te hebben? Think again. Flip FabriQue legt de lat hoger dan u voor mogelijk houdt.
Na afloop vindt TREK live plaats waar DJ WitKonijn een optreden verzorgt. TREK live is gratis toegankelijk
Kom zondagochtend 15 december in de kerstsfeer met Vocal Group Waves. U geniet van een heerlijk ontbijt met een prachtig kerstrepertoire wat gebracht wordt door deze groep zangers die net even anders dan anders is.
Dirigent Nyanda van Dijk heeft de groep opgericht in augustus 2016 met als doel om het publiek te verwonderen en te verrassen. De jonge zangers van deze semiprofessionele groep zingen originele arrangementen van bijzondere artiesten als Eefje de Visser, Asa en Allen Stone. In november 2017 won Waves de 2e prijs in de klasse ‘kleine groepen’ op het BALK Topfestival. De jury was overdonderd van het hoge niveau van de groep en de bijzondere arrangementen.
Op zondag 5 januari start de serie ontbijtconcerten in De Observant met een uitstapje naar de popgeschiedenis. Deze keer geen Mozart of Beethoven maar rustig wakker worden met ouderwets mooie liedjes zoals ‘Wonderful World’ van Sam Cook, ‘Smile’ van Charlie Chaplin en ‘She Loves You’ van The Beatles. Ze worden gezongen door zanger en gitarist Maarten Teekens. Met zijn fijne stem, akoestische gitaar en een groot 50’s en 60’s repertoire zorgt hij voor een vrolijke, ontspannen sfeer, terwijl u geniet van een uitgebreid ontbijt.
Op zondag 1 maart om 9.30 uur speelt Trio Panache een ontbijtconcert in De Observant. Onder het genot van een uitgebreid ontbijt kan het publiek luisteren naar het trio bestaande uit Marte Gerritsma (piano), Sabine van Lier (viool) en Elisabeth Schijns (cello). Werken van Piazolla, Dvorák en Rachmaninoff staan op het programma.
Marte Gerritsma, Sabine van Lier en Elisabeth Schijns leerden elkaar kennen tijdens hun conservatoriumtijd in Utrecht. Sabine en Elisabeth
vormen al jaren samen een duo. In de zomer van 2017 ontstond de samenwerking met Marte, waarmee Trio Panache tot stand kwam. Het trio is van alle markten thuis van klassiek tot romantiek, van Piazolla tot Vivaldi.
Violiste Sabine van Lier studeerde bij Chris Duindam in Utrecht, bij Gordan Nikolic in Rotterdam en bij Thomas Klug in Bremen, waar zij in 2016 haar master behaalde met een 9. Sabine remplaceert in verschillende orkesten en speelt in meerdere kamermuziekensembles. Daarnaast werkt zij als docent bij Scholen in de Kunst te Amersfoort.
Celliste Elisabeth Schijns begon haar studie in Utrecht bij Ran Varon en Timora Rosler waar ze haar master in 2016 afsloot met een 9,5. Zij vervolgde haar studie bij France Springuel te Antwerpen. In 2016-2017 volgde zij de orkestacademie bij het Gelders Orkest. Tegenwoordig
remplaceert Elisabeth in verscheidene orkesten, is actief als kamermusicus en werkzaam als docent.
Marte Gerritsma studeerde piano bij Martyn van den Hoek in Utrecht en bij Frank van de Laar in Zwolle, waar ze in 2017 haar master afsloot met een 9. Marte werkte veel samen met strijkers en speelt in diverse ensembles. Daarnaast is ze actief als docent.
Voor het concert van 1 maart staat op het programma:
* A. Piazolla – De 4 seizoenen
* A. Dvorák – Dumky trio opus 90
* S. Rachmaninoff – Trio élégiaque no 1. opus 9
Praktische informatie
Datum: zondag 1 maart
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Plaats: De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort
Kosten: 15,95 (concert, inclusief ontbijt)
Reserveren noodzakelijk via: >>
Bart Schneemann, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, droomt al jaren over een project met films van Charlie Chaplin, die hij ziet als de Johan Cruijff van de stomme film. Met ‘The Unknown Chaplin’ voegt hij de daad bij het woord: vier niet zo bekende, maar hilarische, kolderieke en melancholische films van het grote genie. Films van voor 1918 die het, zoals gebruikelijk in die tijd, zonder soundtrack moesten doen. Daarom vroeg het NBE vier componisten muziek te componeren die naadloos bij de films past: Reza Namavar, Micha Hamel, Oene van Geel en Julian Schneemann.
Zoals het bij Chaplin ook nooit alleen om de humor ging, heeft het programma ook een serieuze ondertoon. Als contrast met de nieuw gecomponeerde soundtracks hoort u het meest verstilde werk dat Philip Glass schreef voor film: ‘Mishima, a Life in Four Chapters’.
Sneeuwklokjes en kleine sprietjes van leven. Het kriebelt op de aarde en we gaan onszelf wakker zingen. En daar is veel mooie muziek voor! We zitten vlakbij de maanequinox, dan is de lengte van dag en nacht overal op de aarde ruwweg hetzelfde. Dit evenwicht tussen licht en donker zul je in de muziek terugvinden. Van 10.30 tot 12.30 uur
‘De Lege Zaal’ zorgt voor verwondering en verzachting in verwarrende tijden. Een live theaterervaring vanaf uw bank. Vanaf vrijdagavond 3 april om 20:15 uur live vanuit de Rabobank Theaterzaal in Flint. Een reeks acts die elke vrijdagavond tot 25 mei live te zien zijn vanuit Flint.
VRIJDAG 3 APRIL, 20.15 UUR LIVE VIA FACEBOOK EN OP DEZE PAGINA->: https://flint.nl/de-lege-zaal/
De eerste act die u kunt zien op vrijdag 3 april is een mooie en grappige act voor iedereen van 6 tot 106! Een visuele act van een man en zijn dier. De uitzending zal ongeveer een kwartiertje duren.
‘De Lege Zaal’ zorgt voor verwondering en verzachting in verwarrende tijden. Een live theaterervaring vanaf uw bank. Vanaf vrijdagavond 3 april om 20:15 uur live vanuit de Rabobank Theaterzaal in Flint. Een reeks acts die elke vrijdagavond tot 25 mei live te zien zijn vanuit Flint.
VRIJDAG 10 APRIL, 20.15 UUR LIVE VIA FACEBOOK EN OP DEZE PAGINA->: https://flint.nl/de-lege-zaal/
De act die u kunt zien op vrijdag 10 april is ??
‘De Lege Zaal’ zorgt voor verwondering en verzachting in verwarrende tijden. Een live theaterervaring vanaf uw bank. Vanaf vrijdagavond 3 april om 20:15 uur live vanuit de Rabobank Theaterzaal in Flint. Een reeks acts die elke vrijdagavond tot 25 mei live te zien zijn vanuit Flint.
VRIJDAG 17 APRIL, 20.15 UUR LIVE VIA FACEBOOK EN OP DEZE PAGINA->: https://flint.nl/de-lege-zaal/
De act die u kunt zien op vrijdag 17 april is ??
Speel zaterdag 20 uur mee met de online pubquiz voor de horeca.
MELD JE HIER AAN*
en lees daar ook hoe het werkt!
De Andere Quiz schrijft daarover: Via een livestream worden er 60 vragen afgevuurd waarbij zeker 20 leuke filmpjes aan bod komen. Je kunt alleen of net als in de kroeg spelen met jouw eigen quizteam. De antwoorden stuur je in via een online-formulier. Na de quiz hopen we binnen een dag de eindstand van de quiz bekend te kunnen maken. Geef je aan hoeveel je wil doneren en aan welke horecalocatie.
Speel zaterdag 20 u mee met de online pubquiz voor de horeca.
MELD JE HIER AAN*
en lees daar ook hoe het werkt!
De Andere Quiz schrijft daarover: Via een livestream worden er 60 vragen afgevuurd waarbij zeker 20 leuke filmpjes aan bod komen. Je kunt alleen of net als in de kroeg spelen met jouw eigen quizteam. De antwoorden stuur je in via een online-formulier. Na de quiz hopen we binnen een dag de eindstand van de quiz bekend te kunnen maken. Geef je aan hoeveel je wil doneren en aan welke horecalocatie.
Flint Festival Sessies: Flirting with the Blues. Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MalleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen. Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
RootzStock Storybook Session: Hoe selectief is het muzikale geheugen, wat prikkelt de herinnering? In welke klanken vindt men de wortels van ‘t lachen, huilen, dansen en zingen? Buiten de vele platgetreden paden en barrières van geluid ligt een onverwacht genoegen. RootzStock brengt een verfrissend, onvervalst eerlijk en verrassend verfijnd repertoire. Vier man akoestisch, op een muzikaal eigen wijze waarbij men elkaar gewoon kan verstaan. Minder volume, maar zoveel meer inhoud!
Frank Stukker- gitaar en zang
Ramon Doornekamp – cajon en zang
Pascal Haverkate – trompet en zang
Xander Buvelot – bas
Flint Festival Sessies: Flirting with the Blues. Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MalleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen. Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
Emily H. & the Blues Explosion; Met haar 19 lentes jong, weet de Amersfoortse Emily H. een sfeer en zanggeluid neer te zetten dat doet denken aan de Blues artiesten van weleer! Zij wordt hierbij begeleidt door vier oude rotten in het vak, die lekker met haar meegrommen!
Emmelien Hilbers-Zang
Martin Koch-gitaar
Ruben van der Burgh-drums
Michiel Heeneman-bas
Roland Jenster-toetsen
Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MAlleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen.
Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
Programma Rabobank Amersfoort Jazz beide avonden: Director’s invite Alexander Beets presents Round Midnight Orchestra featuring Deborah Carter – vocals, Miguel Rodríguez – piano, Ellister van der Molen – trompet (foto), Alexander Beets – Tenorsax, Marius Beets – contrabas, Tim Hennekes – slagwerk.
Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MAlleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen.
Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
Programma Rabobank Amersfoort Jazz beide avonden: Director’s invite Alexander Beets presents Round Midnight Orchestra featuring Deborah Carter – vocals (foto), Miguel Rodríguez – piano, Ellister van der Molen – trompet , Alexander Beets – Tenorsax, Marius Beets – contrabas, Tim Hennekes – slagwerk.
Al voor het vierde jaar organiseert Flint het Kampvuurconcert buiten op het terras. U maakt kennis met de crème de la crème van lokaal muzikaal talent. Het Songwriters Gilde Amersfoort staat garant voor een netwerk met de beste opkomende singer-songwriters, en in samenwerking met Flint presenteren zij een programma waar Amersfoort trots op mag zijn. Kom luisteren en laat u verrassen door de heerlijke streetfood gerechten van TREK. Alles wordt vers bereid vanuit onze Woodstone oven en barbecue smoker. Niet alleen het eten, maar ook de sfeer is om van te smullen!
Al voor het vierde jaar organiseert Flint het Kampvuurconcert buiten op het terras. U maakt kennis met de crème de la crème van lokaal muzikaal talent. Het Songwriters Gilde Amersfoort staat garant voor een netwerk met de beste opkomende singer-songwriters, en in samenwerking met Flint presenteren zij een programma waar Amersfoort trots op mag zijn. Kom luisteren en laat u verrassen door de heerlijke streetfood gerechten van TREK. Alles wordt vers bereid vanuit onze Woodstone oven en barbecue smoker. Niet alleen het eten, maar ook de sfeer is om van te smullen!
Al voor het vierde jaar organiseert Flint het Kampvuurconcert buiten op het terras. U maakt kennis met de crème de la crème van lokaal muzikaal talent. Het Songwriters Gilde Amersfoort staat garant voor een netwerk met de beste opkomende singer-songwriters, en in samenwerking met Flint presenteren zij een programma waar Amersfoort trots op mag zijn. Kom luisteren en laat u verrassen door de heerlijke streetfood gerechten van TREK. Alles wordt vers bereid vanuit onze Woodstone oven en barbecue smoker. Niet alleen het eten, maar ook de sfeer is om van te smullen!
Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MalleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen.
Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MalleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen.
Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MalleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen.
Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! In juni staat iedere vrijdag- en zaterdagavond in het teken van een van de festivals, die dit jaar niet kunnen doorgaan. De organisaties van Flirting With The Blues, Amersfoort JAZZ, Spoffin, MalleJan en Dias Latinos stelden voor u een intiem programma samen, zodat u de festivalsfeer dit jaar niet hoeft te missen.
Liefhebbers kunnen voor € 29,50 een plaats reserveren, inclusief een diner bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en u beleeft de unieke live optredens.
4.30 u: het is nog nog nét donker en dan begint het ochtendgloren … In een met kaarsen verlicht Beauforthuis zullen de vogels gewekt worden door: de in Nederland wonende Japanse pianiste Atzko Kohashi een held in Japan èn Nederland: bassist Frans van der Hoeven. 5.30 u: de natuur is ontwaakt en de meeste mensen slapen nog….. na een lekker drankje vertrekken we met een picknickmandje met ayurvedisch ontbijt (fruit, dahlsoep en naanbrood) naar de Koepel van Stoop. Er vertrekt zowel een groep op de fiets (6 km) en er gaat een groep te voet (3 1/2 km). Desgewenst kan met er ook met de auto komen.
Onder de noemer culTumult Baarn wil initiatiefnemer en gitarist Twan van Gerven een start maken het culturele leven na een windstille periode weer op te schudden. Het enthousiasme onder Baarnse podiumkunstenaars om weer op het podium te staan bleek groot en zo ontstond een unieke groep artiesten die nog niet eerder in deze samenstelling het podium deelde. Naast Van Gerven zelf zullen Marit van der Lei, Rasarani Keilman, Marre de Graaff, Stormvogel, Peter Lieberom en, als enige niet-Baarnaar, drummer Arno van Nieuwenhuize ten tonele verschijnen. De muzikanten, die in verschillende takken van de moderne jazz hun sporen verdiend hebben, gebruiken hun muzikale achtergronden om een afwisselend repertoire ten gehore te brengen. Gecompleteerd met expressieve dans wordt deze avond een lust voor oor én oog! Een voorstelling vol energie en virtuositeit, dans, zang en weidse muzieklandschappen, omkleed met een vleugje humor en activisme, maar vooral… een avond waarbij zowel de artiesten als het publiek het hart eindelijk weer op kunnen halen in het theater! De aftrap voor een hernieuwd, rijk Baarns cultureel leven, want Baarn heeft op dat gebied heel veel te bieden.
Rasarani Keilman (dans) – Balletschool Marut Jorquera, Rani Art
Marit van der Lei (zang) – Marit van der Lei Nextet, Kika Sprangers
Twan van Gerven (gitaar) – Dutch X-ing, BEEF!, Ziad Rahbani
Marre de Graaff (bas) – Marit van der Lei Nextet, Dutch X-ing
Arno van Nieuwenhuize (drums) – Metropole Orkest, Steve Vai, Ziad Rahbani
Stormvogel (piano, synthesizers) – Festival de Muzen, Tommy Smith, Lucas van Merwijk
Peter Lieberom (saxofoon) – Metropole Orkest, Candy Dulfer
Kaarten zijn te koop via www.homemaderecords.nl voor € 15,00 per stuk en worden i.v.m. de nog altijd geldende 1,5 meter afstand regel enkel per tweetallen verkocht. Om dezelfde reden zijn er minder kaarten dan normaal beschikbaar. Wees er dus snel bij!
De Musical4Daagse gaat deze zomer door! Uiteraard met de gepaste maatregelen. Iedereen met een passie voor zingen, dansen en acteren mag meedoen! Het unieke concept van De Musical4daagse geeft kinderen vanaf zes jaar de kans om in de vakantie een intensieve musicaltraining te volgen. 4 dagen zingen, dansen en acteren met als afsluiter een échte voorstelling voor een publiek van familie en vriend(inn)en. De Musical4daagse is actief in ruim 10 grote theaters in Nederland. Het doel; meer kinderen het theater binnen krijgen en een uniek kijkje achter de schermen te geven. De Musical4daagse is deze zomervakantie opnieuw in Amersfoort. Durf jij het aan?!
Voor wie? Iedereen met een passie voor zingen, dansen en acteren mag meedoen! Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden voor de Musical4daagse 20 juli t/m 23 juli 2020. Inschrijven kan tot 5 juli via de website: www.musical4daagse.nl. Let op, er is maar beperkt plaats!
Goed om te weten: Inschrijven kan tot 5 juli 2020. Kosten voor 4 dagen: €157,95
De Musical4Daagse gaat deze zomer door! Uiteraard met de gepaste maatregelen. Iedereen met een passie voor zingen, dansen en acteren mag meedoen! Het unieke concept van De Musical4daagse geeft kinderen vanaf zes jaar de kans om in de vakantie een intensieve musicaltraining te volgen. 4 dagen zingen, dansen en acteren met als afsluiter een échte voorstelling voor een publiek van familie en vriend(inn)en. De Musical4daagse is actief in ruim 10 grote theaters in Nederland. Het doel; meer kinderen het theater binnen krijgen en een uniek kijkje achter de schermen te geven. De Musical4daagse is deze zomervakantie opnieuw in Amersfoort. Durf jij het aan?!
Voor wie? Iedereen met een passie voor zingen, dansen en acteren mag meedoen! Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden voor de Musical4daagse 20 juli t/m 23 juli 2020. Inschrijven kan tot 5 juli via de website: www.musical4daagse.nl. Let op, er is maar beperkt plaats!
Goed om te weten: Inschrijven kan tot 5 juli 2020. Kosten voor 4 dagen: €157,95
Het overdekte terras van Flint is dit jaar uw mini-festivalterrein! Liefhebbers kunnen voor € 19,50 een plaats reserveren, inclusief eten bereid op de Barbecue-Smoker (exclusief dranken) en je beleeft een uniek intiem optreden. vrijdag 31 juli – Hannie Donker (voor de pauze) en Laura Kits (na de pauze).
De muziek van Hannie Donker (foto) kan gezien worden als een samensmelting van Folk en Soul. Leidende vocalen, die met gitaar ondersteund worden, bezingen open en eerlijk leed en lust. De teksten spreken vaak van menselijke kracht en kwetsbaarheid. Met die contrasten wordt melodieus gespeeld.
Laura is een singer/songwriter uit Amsterdam. Haar countrymuziek is geïnspireerd op Miranda Lambert en Carrie Underwood, maar met herkenbare pop en rock invloeden van Springsteen en The Beatles. Haar nieuwe single ‘Love and Danger’ kondigt haar nieuwe album ‘Holy Fountain Water’ aan, waarop zij in haar stijl een beetje meer van alles is: meer volwassen, meer experimenterend, maar tegelijk ook meer klassieke country. Laura’s eerste EP ‘Skipper Canyon Road’ uit 2017 werd lovend ontvangen op Radio 2.
Geniet mee tijdens de Dinnershow en laat je verrassen in de idyllische binnentuin. Een live cooking uitgeserveerd diner in combinatie met ontspannen en verrassende muziek verzorgd door de formatie Westcoast Acoustic. Westcoast Acoustic speelt covers van uiteenlopende muziek genres, singer songwriter, pop, jazzy, funk en soul. Veel bekende songs van artiesten en bands worden gespeeld in een akoestische versie waarbij de muzikanten volop improviseren. Bezetting: Claudia Wagenmakers – Vocals, Herman Onnen – Gitaar, Peter Badenbroek – Bass, George Pelupessy – Cajon. Dé perfecte muziek voor een avond luisteren maar vooral even zorgeloos genieten van de zomer en je gezelschap. Kortom: hét avondje uit bij uitstek!
Live cooking menu
Amusehapje met gemarineerde eendenborst met verse kruiden
****
Burrata op cuore di blu met een fijne balsamicodressing
***
Soep in wijnglas met kaasstengel
****
Gepocheerde tongrolletjes met een saus van schaal en schelpdieren
****
Gebraden varkenshaasbiefstukjes omwikkeld met katenspek met een saus van rode wijn en shi-take
Garnituur van aardappelgratin, groenten en salade
****
Torentje van flensjes met aardbeien en slagroom
****
Inloop vanaf 19.00 uur. 19.30 uur wordt de 1e gang geserveerd. Kortom een volledig verzorgd avondje uit. Inclusief live cooking menu, entertainment en exclusief drankjes. Prijs: €50,-
Ingmar Heytze draagt voor en Maartje Meijer speelt piano en zingt. Ingmar leest onder andere gedichten voor uit zijn laatste bundel ‘Ik wilde je iets moois vertellen’ en Maartje speelt muziek van haar laatste EP ‘Gedichten van de Torenkamer’.
Na een succesvolle en uitverkochte eerste editie organiseren wij op vrijdag 4 september opnieuw een Dinnershow. Dit keer een live cooking uitgeserveerd diner in combinatie met een ontspannen en verrassende cabaretshow. Maarten Ebbers en Nina de la Croix verzorgen deze avond met als thema: MEER HEBBEN WE NIET NODIG. Geniet mee tijdens de Dinnershow en laat je verrassen in de idyllische binnentuin.
Houdt u van een fijne avond met lach en mooie muziek? Daar zijn Maarten en Nina voor. Simpel. Eenvoudig, Goed maar niet gek. Of nou ja, ene beetje dan. Het zijn tenslotte cabaretiers. Droger dan kurk. Maar vooral muzikaal. Zeer muzikaal. Prachtige liedjes. Ze hebben een gitaar. Ze hebben elkaar. Ze hebben mooie grappige verhalen te vertellen. Ze hebben jullie als publiek. Dan kan de voorstelling beginnen. Ze kennen elkaar al 20 jaar, slaan nu weer de handen ineen, speciaal voor De Observant, zijn van alle markten thuis en staan garant voor een avond vol lach en muziek!
Live Cooking Menu:
Amuse hapje met sashimi van zalm en wakamé
****
Palet van Spaanse ham en worstsoorten met een fijne crudité en uiencompote.
***
Soep in wijnglas met kaasstengel
****
Een gevulde champignonkop met bospaddenstoelen risotto en truffel
****
Rosé gebraden tournedos met een dragon roomsaus
Garnituur van aardappelgratin en groenten
****
Panna Cotta met rood fruit en coulis.
Inloop vanaf 19.00 uur. 19.30 uur wordt de eerste gang geserveerd. Kortom een volledig verzorgd avondje uit. Inclusief live cooking menu, entertainment en exclusief drankjes. Prijs: €50,-.
Hoera we mogen weer! Vanaf 1 september zijn er weer maandelijks ontbijtconcerten in de Observant. Het spits wordt afgebeten door slagwerker Yannick Bergervoet op marimba. Yannick Bergevoet (1984) kreeg zijn eerste pianolessen toen hij zeven was en op zijn twaalfde begon hij met slagwerk. Aan het conservatorium van Enschede studeerde hij klassiek slagwerk (bachelor), gevolgd door een studie aan de Messiaen Academie in Zwolle (master). Sinds de aanschaf van een eigen basmarimba in 2004 treedt Yannick regelmatig op als solist in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij als slagwerkdocent verbonden aan de Musikschule Niedergraftschaft in Uelsen (Duitsland) en muziekschool Hof van Twente. Het is Yannicks ambitie om de marimba meer bekendheid te geven onder een breed publiek.
Voor dit ontbijtconcert staan o.a. composities van Erik Satie, Chick Corea en de Estse componist Arvo Pärt.
Let op: de tafels zijn voor twee personen gedekt
Kom in het Beauforthuis genieten van het Leonard Cohen 3-gangen menu. Daarna mag je om 20.15 u genieten van de de Cohen-vertolkingen van Flip Noorman in de Oosterkerk. Maar uiteraard kun je de maaltijd ook los reserveren. Het menu is geïnspireerd op de maaltijden die Leonard Cohen kookte voor zijn zen-meester Roshi. In de zen-keuken staan concentratie en liefde centraal. Een van de principes is het gebruik van de 5 kleuren: zwart/paars, geel, wit, rood en groen. Dat is onze kok Tom allemaal wel toevertrouwd. Uitgangspunt van zen is ook om niet rigide te zijn, want rigiditeit kan net zo dodelijk zijn als het plegen van een moord. Daarom sluiten we het menu af met ijs, want daar was Leonard stapelgek op.
We starten om 18.30 uur
kloostersoep: heldere groentensoep met ei/vegetarische teriyaki met noedels/ijsdessert
Bij de gerechten wordt Japanse geroosterde thee geserveerd. En in de geest van Leonard Cohen kun je hierna koffie en whiskey bestellen. De prijs van het menu is 19,95 – verkoop gaat online.
In het kader van De Week van het Nederlands komt Mariska Reijmerink naar Het Beauforthuis. Blijf met elkaar praten. En zingen! Juist in deze tijden, we zitten nog middenin de Coronacrisis, is de boodschap van haar onlangs verschenen boek “Niet je Moerstaal” urgenter en actueler dan ooit:
Taaldocent én zangeres Mariska is haar hele leven al gefascineerd door taal. Taal is een zeer wezenlijk onderdeel van je identiteit. Maar hoe is het om hier te wonen en een andere moedertaal te hebben? Ze vroeg het aan anderstaligen uit haar eigen omgeving en zo is haar boek ontstaan. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië openden hun hart en vertellen in het boek hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed. Het levert een brede en boeiende kijk op Nederland en zijn inwoners op. Leerzaam voor iedere Nederlander. Want er staan verrassende observaties in over onze cultuur, taal en gewoontes.
De vraag of zingen helpt bij het leren van een taal, komt uiteraard ook ter sprake. Mariska Reijmerink heeft al vaak als zangeres in het Beauforthuis opgetreden, meestal aan de zijde van haar man Vincent Bijlo. Op deze avond die ze speciaal voor het Beauforthuis heeft gemaakt, leest ze passages uit haar boek voor en vertelt zij over haar ervaringen met anderstaligen. Zowel als taaldocent als in haar rol als schrijver. Daarnaast brengt ze met het publiek de liedjes uit het boek ten gehore. Want dat zingen helpt bij het leren van een nieuwe taal, weet zij als geen ander. Na afloop is het boek te koop en signeert Mariska Reijmerink via de sjoelbak: zo kun je op een veilige afstand een handtekening in je boek laten zetten. Met medewerking van oa Vincent Bijlo en Afief Aldoubosh.
Live dinnershow in jouw huiskamer! De dinnershow van vrijdag 23 oktober bij De Observant gaat door in aangepaste vorm, thuis veilig in eigen huis. Dit keer geen vijfgangen diner op de prachtige binnenplaats van De Observant, maar een uniek hybride thuisblijfevenement. Uniek omdat de Observant hiermee een live persoonlijk evenement combineert met een ‘virtuele’ online component. “Veiligheid blijft het belangrijkste en het is fijn om in deze tijd toch podium te kunnen geven aan muzikanten”, aldus Walrick Halewijn van De Observant.
Een culinair vijfgangendinerpakket plus live verbinding zorgen voor een muzikaal avondje uit! Koop een dinerpakket (met eenvoudige opwarminstructies) en geniet tijdens het diner van de veelzijdige band Westcoast Acoustic via de livestream tussen 19.00 en 22.30 uur, rechtstreeks vanuit de nieuwe, vanwege corona geplaatste, gezellig aangeklede tent, op de binnenplaats van De Observant.
Claudia Wagenmakers (fotograaf Peter Putters)
De vijfkoppige band bestaat uit zangeres Claudia Wagenmakers, zanger Steffen de Wolff, gitarist Herman Onnen, bassist Peter Badenbroek en percussionist George Pelupessy. Zij spelen covers uit uiteenlopende muziekgenres, zoals singer songwriter, pop, jazz, funk en soul. Veel bekende songs van artiesten en bands worden gespeeld in een akoestische versie. Vooraf kunnen er verzoeknummers worden doorgeven via Facebook of Instagram.
Praktische zaken
Het vijfgangendinerpakket haalt u op vrijdag 23 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur op bij De Observant. De live streaming start om 19.00 en duurt tot 22.30 uur. Inloggen kan met een unieke code, die u voor het optreden ontvangt. Er zijn twee soorten tickets beschikbaar:
Ticket 1: Dinnershow (vijfgangen diner + opwarminstructies voor thuis + livestream optreden band) = €40
Ticket 2: Live streaming band Westcoast Acoustic: €10
Wees er snel bij. Er zijn voldoende dinertickets, maar deze zijn verkrijgbaar tot uiterlijk donderdag 22 oktober 18.00 uur. Live stream tickets zijn tot vrijdagmiddag 16.00 uur verkrijgbaar.
De Andere Pubquiz is terug! Steun het Beauforthuis in deze nieuwe coronatijd. Speel zaterdag 20 u mee met de online pubquiz voor de horeca.
Via een livestream worden er 60 vragen afgevuurd waarbij zeker 20 leuke filmpjes aan bod komen. Je kunt alleen of net als in de kroeg spelen met jouw eigen quizteam. De antwoorden stuur je in via een online-formulier. Na de quiz hopen we binnen een dag de eindstand van de quiz bekend te kunnen maken. Geef je aan hoeveel je wil doneren en aan welke horecalocatie. En wij hopen natuurlijk dat dit het Beauforthuis is!
Je kunt alleen spelen of net als in de kroeg met je eigen quizteam. De antwoorden stuur je in via een formulier op de website. Na de quiz hopen we binnen een dag de eindstand van de quiz bekend te kunnen maken. Geef je aan hoeveel je wil doneren en aan welke horecalocatie. (wij hopen natuurlijk dat dit het Beauforthuis is).
Presentatie van het boek ‘Willem Pijper, Halewijn en Zeist’. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Marcel Fluitman, wethouder cultuur van de gemeente Zeist. Deze presentatie is alleen online te zien. Klik hier om mee te kijken op ons youtube-kanaal
Op het programma staan 2 korte lezingen over Willem Pijpers jeugd in Zeist en over De geschiedenis van Pijpers geboortehuis, 1891-1997. Lucie Spreij (sopraan) en Brian Lamb (piano) vertolken liederen van Willem Pijper en wethouder Fluitman ontvangt het eerste exemplaar.
Het boek wordt uitgegeven door de Vereniging van Eigenaars ‘Appartementenvilla Halewijn’, het geboortehuis van Willem Pijper aan de 2e Hogeweg in Zeist . Het bevat vele, niet eerder getoonde foto’s en historische illustraties.
Wakker worden met een croissant en Chopin? Ontbijten met muziek van Mozart of Vivaldi? Stadscafé De Observant biedt een ontbijtbuffet met live klassieke muziek.
Eline Marleen Verkuijl (24) groeide op in het bosrijke buitengebied van Ede en begon op haar vijfde met pianospelen. Bijna 20 jaar later rondde ze haar Bachelor opleiding klassiek piano aan het Utrechts Conservatorium af. Tijdens haar bachelor ontwikkelde zich naast haar liefde voor de klassieke muziek, een passie voor het zingen van eigen geschreven nummers op het snijvlak van de klassieke- en popmuziek. De inspiratie hiervoor ontleent ze vooral aan de natuur, de liefde en de grote menselijke uitdagingen en ervaringen. Ze vervolgde onlangs haar studie met een masteropleiding Music Performance. Tijdens het ontbijtconcert brengt zij een combinatie van bestaande klassieke werken van o.a. Chopin, Ravel en Brahms en haar eigen composities voor piano en zang.
Performance door de voorzitter van het Genootschap van en voor kleurloze mensen.
Middelmaat, een begrip dat niet op veel sympathie hoeft te rekenen. Maar is dat terecht? Het statistisch begrip ‘gemiddelde’ is het totaal van de gemeten waarden gedeeld door het aantal waarden. Niet meer en niet minder. Een tweedimensionale werkelijkheid.
Het begrip middelmaat is in het domein van het gezonde verstand terechtgekomen. Met als direct gevolg, dat het begrip gekoppeld is aan een waarde-oordeel. En dat is niet direct een positief waarde-oordeel.
In de kunsten heeft middelmaat eenzelfde slechte naam gekregen. Middelmatige kunst, daar is er al zoveel van. Kunst moet klaarblijkelijk excelleren. Maar ten opzichte van wat? Auto’s kan je onderling vergelijken. Met een vergelijkbare motor kan je testen welke auto harder rijdt, of sneller. Maar een auto van Panamarenko? Waarmee moet je die vergelijken? Het zou al een teleurstelling zijn als de auto überhaupt zou rijden. Hoe moet je vaststellen of de auto van Panamarenko middelmaat is of excelleert? Je kan de auto alleen met zichzelf vergelijken. De auto van Panamarenko is én middelmaat én buitengewoon. De auto is alles ineen, omdat er maar één is. In de kunst is er maar één perspectief, dat van het kunstwerk zelf. Leve de middelmaat in de kunst!
Deelnemende kunstenaars:
Maarten van der Laag, Theo Naessens, Robert van Laar, Lente Brugge, Leo van der Veen
Om kwart voor twaalf gaan de deuren van het Rietveldpaviljoen open. Om 00:00 uur op 25 12 start de performance.
Een kind kan de was doen. Ga in de kalender naar 25 december, de dag waarop de performance plaatsvindt. Klik de datum aan en u ziet onder de kalender het tijdsblok waarop u kunt reserveren. Maak uw keuze voor het enige, aanwezige tijdslot. U ziet bij het tijdslot de hoeveelheid personen die nog kunnen reserveren. U kunt maar voor 1 persoon tegelijk reserveren.
U komt nu in een nieuw scherm. Controleer uw reservering door naar de winkelmand te gaan en klik op doorgaan naar afrekenen. Met een prijs van € 0,- rond u uw reservering af. In verband met Corona dient u ook uw naam, adres, telefoon en e-mailadres op te geven. Deze gegevens worden na twee weken gewist en worden niet voor andere doeleinden dan Corona gebruikt.
De oudejaarsconference van Vincent Bijlo & The Rossettis. In de eerste anderhalvemeter-oudejaarsconference ooit kijken Vincent Bijlo & The Rossettis in liedjes en conferences terug op een jaar dat langer leek te duren dan zijn voorgangers. Het begon eigenlijk nog vrij gewoon. De derde Wereldoorlog stond weer eens op uitbreken om dat de VS een Iraanse generaal had omgelegd, de boeren waren woedend en er woedden bosbranden in Australië. Toen hoste corona met het carnaval Nederland binnen. Vanaf dat moment niesden we in onze elleboog, we wasten onze handen wel tien keer per dag, nog steeds in onschuld, dat wel. Want wat konden wij er aan doen? De intelligente lockdown was een feit, we zaten binnen slim te wezen. Heel af en toe gingen we even de straat op, voor een frisse neus. We kwamen er achter dat in het openbaar een wind laten de mensen minder schokte dan hoesten.
De handgelhandelaren, mondkapjesverkopers en kuchschermfabrikanten verdienden goudgeld terwijl de inkomsten van de artiesten opdroogden. Vincent Bijlo overwoog zelfs omscholing, hij wilde altijd al piloot worden. Hij dacht op die manier nog een graantje mee te pikken van de staatssteun aan KLM. Hij zag er uiteindelijk toch maar van af, er was een lange wachtlijst.
Inmiddels is het vaccin in aantocht, we maken ons op voor een knuffelende toekomst, waarin we behouden wat 2020 ons, ondanks alle ellende en verdriet, gebracht heeft. We zien elkaar, we luisteren naar elkaar en we zijn dichtbij.
30 december wordt een avond om nooit te vergeten, de afsluiting van een jaar om nooit te vergeten.
We zingen de Horecablues, Ennio Morricone komt tot leven en de dit jaar ontslapen Johny Nash wijst ons de weg, met zijn klassieker I Can See Clearly Now.
The Rossettis bestaan uit: Mariska Reijmerink, zang, Sander Veeken, keyboards, Sophie de Rijk, viool en contrabas, Arthur Brrenkman, drums en percussie.
De oudejaarsconference van Vincent Bijlo & The Rossettis. In de eerste anderhalvemeter-oudejaarsconference ooit kijken Vincent Bijlo & The Rossettis in liedjes en conferences terug op een jaar dat langer leek te duren dan zijn voorgangers. Het begon eigenlijk nog vrij gewoon. De derde Wereldoorlog stond weer eens op uitbreken om dat de VS een Iraanse generaal had omgelegd, de boeren waren woedend en er woedden bosbranden in Australië. Toen hoste corona met het carnaval Nederland binnen. Vanaf dat moment niesden we in onze elleboog, we wasten onze handen wel tien keer per dag, nog steeds in onschuld, dat wel. Want wat konden wij er aan doen? De intelligente lockdown was een feit, we zaten binnen slim te wezen. Heel af en toe gingen we even de straat op, voor een frisse neus. We kwamen er achter dat in het openbaar een wind laten de mensen minder schokte dan hoesten.
De handgelhandelaren, mondkapjesverkopers en kuchschermfabrikanten verdienden goudgeld terwijl de inkomsten van de artiesten opdroogden. Vincent Bijlo overwoog zelfs omscholing, hij wilde altijd al piloot worden. Hij dacht op die manier nog een graantje mee te pikken van de staatssteun aan KLM. Hij zag er uiteindelijk toch maar van af, er was een lange wachtlijst.
Inmiddels is het vaccin in aantocht, we maken ons op voor een knuffelende toekomst, waarin we behouden wat 2020 ons, ondanks alle ellende en verdriet, gebracht heeft. We zien elkaar, we luisteren naar elkaar en we zijn dichtbij.
30 december wordt een avond om nooit te vergeten, de afsluiting van een jaar om nooit te vergeten.
We zingen de Horecablues, Ennio Morricone komt tot leven en de dit jaar ontslapen Johny Nash wijst ons de weg, met zijn klassieker I Can See Clearly Now.
The Rossettis bestaan uit: Mariska Reijmerink, zang, Sander Veeken, keyboards, Sophie de Rijk, viool en contrabas, Arthur Brrenkman, drums en percussie.
Componist en pianist Thijs Borsten gaat in Muzikale Geloofsdialoog samen met Ernst Daniël Smid en Jeroen Zijlstra op zoek naar de invloed van religie op hun muziek en leven. Beïnvloedt religie je leven, ook als je het geloof al jaren achter hebt gelaten? En hoe komt het dat ook niet-religieuze mensen graag een kerk bezoeken? De drie heren gaan op onderzoek uit. Smid en Zijlstra allebei en interessante verhouding met het christendom. In welke mate is hun geloof vandaag de dag nog steeds van invloed op hun levenspad en muziekcarrière?