Beste bezoeker/ster van Eempodium: onze agenda is normaliter tot de nok toe gevuld met activiteiten van alle 90 podia in en om Amersfoort.
Echter, door de lockdown gaan zo ongeveer alle events tot zeker 28 april 2021 niet door. Op een (enkele) online event en de test-events na.
-uitverkocht- Deze voorstelling is onderdeel van de pilot ‘Testen voor Toegang’. Uit deze pilot komt informatie over de werking van de teststraten ook in geval van opschaling. Verder wordt de logistiek van scannen met speciale apps getest en of er voldoende animo is onder het publiek om zich vooraf te laten testen.
Na haar bejubelde voorstelling ‘Mens’ ontwikkelt Wende op dit moment haar volledig nieuw Nederlandstalige show ‘De Wildernis’. In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor en een (inter-)nationaal artistiek team verkent Wende De Wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show.
Wende: “De dingen die niet gezegd worden. De schaduwkant die we allemaal in ons hebben. Misschien schuilt in die wildernis wel juist wie we zijn in onze meest pure vorm, even onschuldig als wreed.”
Wende is een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Ze begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 is ze huiskunstenares van Koninklijk Theater Carré en cureert daar jaarlijks haar eigen festival Kaleidoscoop, dat afgelopen zomer de opening was van de alternatieve Uitmarkt. In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Ze heeft ze een Edison in bijna elke categorie en was ze als actrice genomineerd voor een gouden kalf. In 2020 was ze te zien in de succesvolle tv-serie IM. Momenteel werkt Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre.
-uitverkocht- Deze voorstelling is onderdeel van de pilot ‘Testen voor Toegang’. Uit deze pilot komt informatie over de werking van de teststraten ook in geval van opschaling. Verder wordt de logistiek van scannen met speciale apps getest en of er voldoende animo is onder het publiek om zich vooraf te laten testen.
Maria Goos schreef het toneelstuk ‘ZOEK!’ voor Loes Luca en Pierre Bokma. Zij spelen in deze allereerste try-out samen twaalf rollen.
In ‘ZOEK!’ volgt u het leven van hond Jesus, die later Wim gaat heten. De hond is op zoek naar de wijsheid van de mensen. Hij wil weten wat mensen, mensen maakt.
In Jesus’ zoektocht maakt u kennis met een bang kind, een verwarde man, een vermoeide vader, een boze dochter, twee pubers met een joint, twee daklozen die niet langer dakloos zijn, twee mensen die bang zijn van taal, een echtpaar dat omhoogzit met een erfenis, een prostituee met verhuisplannen en een hond die de mensen leert kennen.
Iedereen is op zoek in ‘ZOEK!’
Deze voorstelling is onderdeel van de pilot ‘Testen voor Toegang’. Uit deze pilot komt informatie over de werking van de teststraten ook in geval van opschaling. Verder wordt de logistiek van scannen met speciale apps getest en of er voldoende animo is onder het publiek om zich vooraf te laten testen. Lees meer over hoe het in zijn werk gaat en wat u moet weten voordat u de voorstelling bezoekt.
Brigitte en René zoeken in het theater ‘in het nieuwe normaal’ naar manieren om elkaar en het publiek te leren kennen.
Een voorstelling waarin verbinding centraal staat. Verbinding is iets waar we nu misschien wel meer dan ooit behoefte aan hebben. Verbinding door middel van muziek, met bekende en onbekende parels, elk met een persoonlijk verhaal en soms in een nieuw jasje. Klassiekers uit ‘Jesus Christ Superstar’ tot ‘Evita’ en ‘Les Misérables’ en van Neil Diamond tot Eva Cassidy tot Stef Bos en Toon Hermans.
Daarnaast zijn Brigitte en René benieuwd naar de verhalen van het publiek. Zo wordt elke avond anders, elke avond uniek, met elkaar samengesteld.
Weg met de scheidslijnen tussen de hokjes pop, rock, musical, etc. Alleen nog maar muziek en verhalen die verbinden.